Hekimler sağlık için grevde

Ai le Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanı hekimler ve sağlık çalışanları, nöbet dayatması nedeniyle üç günlük iş bırakma eylemi başlattı. Hekimler iş güvencesi, insani çalışma koşulları, emeklilik hakları ve çalışma süreleri nedeniyle uyarı eylemi yaptıklarını belirterek “Halkın sağlığını gerçekten korumak istiyoruz” dediler.

Yayınlanma: 20.05.2015 - 22:41
Abone Ol google-news

Cumartesi günü nöbet dayatması ile karşı karşıya kalan Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) çalışanı hekim ile sağlık çalışanları, dün itibarıyla yurt genelinde 3 günlük iş bırakma eylemi başlattı. İstanbul’da Beşiktaş’taki Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen ASM çalışanları, serbest kürsü kurarak taleplerini bir kez daha yineledi. Aile hekimleri, iş güvencesi, insani çalışma koşulları, emeklilik hakları ve çalışma süreleri için iş bırakma eylemi yaptıklarını vurguladılar.

Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanı Dr. İlknur Çabuk, aile hekimleri olarak tükenmişlik sendromu yaşadıklarını belirterek, “Önce hastanelerin acil servislerinde ihtiyaç olduğu gerekçesiyle nöbet uygulamaları ile karşı karşıya bırakıldık. Acillerdeki hekim ihtiyacının ortaya çıkmasının nedeni sağlık politikalarından kaynaklanıyor. Acil olmayan her hasta acile başvuruyor. Biz hastane nöbetlerine büyük kararlılık göstererek gitmedik. Bu kez ASM’lerde cumartesi günü nöbetleri getirildi, bu inattan başka bir şey değil” dedi. Aile sağlığı merkezlerimiz bugün artık insanlık dışı çalışma koşulları ve angaryalarla zulüm altında olduğunu kaydeden Çabuk, “Bizlerin tek derdi nöbet değildir. İş güvencemiz elimizden alınmış, keyfi uygulamalarla sağlık çalışanları işsiz bırakılmaya çalışılmış, emeklilik hakkımız ve yıpranma payımız verilmemiştir. 27 Nisan’da Sağlık Bakanlığı önünde deklarasyonumuzu açıkladık. Eğer bizimle görüşmezseniz 20-21-22 Mayıs tarihlerinde iş bırakacağımızı söyledik. Halkın sağlığını ‘gerçekten’ korumak için, insanca çalışma koşulları için, emeklilik hakkımız için, yıpranma payımız için iş bıraktık” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler