Spora başlamadan önce kardiyoloji uzmanına görünün

Uzmanlar, fazla kilolardan kurtulma ve sağlıklı olma adına zayıflamak isteyenlerin bir kardiyoloji uzmanına görünmeden önce spora başlanmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yayınlanma: 22.01.2016 - 11:37
Abone Ol google-news

Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, özellikle yetişkinlerin ani bir kararla spora başlamalarının ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmalarına yol açabileceğini söyledi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, kilo verme ve sağlıklı yaşam adına hızlı bir karar alınarak başlanan sporun ölümle bile sonuçlanabileceğini söyledi. Vücuttaki fazla kiloları atmanın en iyi yolunun spor ve doğru bir diyet programından geçtiğini ifade eden Prof. Batur, "Bireyler dengesiz ve aşırı beslenmenin sonucunda fazla kilo alınca bunlardan hızlı bir şekilde kurtulmak istiyorlar ve spor yapmaya karar veriyorlar. Kimisi evde birtakım aletler, koşu bantları ile spor yapmaya başlarken kimisi de hemen bir spor salonuna kayıt olarak spora başlıyorlar. Ancak, bu şekilde hareket eden birçok yetişkin sağlıklı olayım derken tam tersine ciddi kalp problemleri ile karşı karşıya kalabiliyor” dedi.

SAĞLIKLI OLAYIM DERKEN YAŞAMINIZI RİSKE ATMAYIN

Spora başlamadan önce mutlaka bir kardiyoloji uzmanına başvurularak muayene olunmasında büyük fayda olduğunu söyleyen Prof. Batur, “Spor yaparak zayıflamak isteyen kişi belki de obezite riski ile karşı karşıyayken, uzman bir hekimin kontrolünden geçmeden spora başlaması kimi zaman sorunlara yol açabilmekte hatta 'sağlıklı olayım' derken yaşamını bile yitirebilmekte. Spor yapmaya karar veren kişinin bilmediği, gizli bir kalp rahatsızlığı olabilir. İşte bu gibi durumlarda kişi yaptığı spor sonucu sarf ettiği aşırı eforun ardından bir kalp krizi veya ritim bozuklu ile karşı karşıya kalabilir” diye konuştu.

DÜZENLİ YÜRÜYÜŞ VE DENGELİ BESLENME ÖNERİLİYOR

Spor yaparak kilo vermek isteyenlere önerilerde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Batur, “Spor yapmaya karar veren bireylerin önce bir kardiyoloji uzmanına muayene olup, onun onayını aldıktan sonra spora başlamaları en doğru yol olacaktır. Doktor onayından sonra, düzenli olarak hafta da en az 3 gün ve dakikada 110 adım atarak yapacakları bir saatlik yürüyüş sonrası, beslenmelerine de dikkat ederek istedikleri kiloya gelebilecek ve daha sağlıklı olacaklardır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler