CHP'lilere Gezi'de müdahele

CHP İstanbul Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Daha iyisini inşa etmek için: #DünyayıİşgalEt” isimli konferans öncesi Taksim’deki Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak isteyen ve aralarında yabancı konukların da olduğu gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Yayınlanma: 24.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Bu görüntü sizin ülkenin gençlerinden duyduğunuz korkunun göstergesidir. Berkin’leri, Ethem’leri katledebilirsiniz ama düşüncelerini yok edemezsiniz” dedi. ABD’den gelen Occupy Wall Street Sözcüsü Marc Bray de “Polisi buraya getirmekle kendilerini güçlü gösterdiklerini sanıyorlar ama aslında bu onların ne kadar zayıf olduklarını gösteriyor” diye konuştu.

 

Basın açıklamasına izin verilmedi

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki sokak hareketlerine katılmış grup liderlerinin katılımıyla dün Beylikdüzü’nde CHP İstanbul Gençlik Kolları tarafından “Daha iyisini inşa etmek için: #DünyayıİşgalEt” başlıklı konferans düzenlendi. Konferans öncesi Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde aralarında Fransa, Belçika, ABD, Tunus, İsrail, Filistin ve İngiltere’den gelen direniş hareketlerinin liderleri ile CHP’liler The Marmara Oteli’nin önünde toplandı. CHP Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney ve İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Kahraman’ın da bulunduğu grubun yanına giden Emniyet yetkilieri, Gezi Parkı’nda basın açıklamasına izin verilmeyeceğini söyledi.

 

Biber gazı ve kalkanlarla müdahale

Geçen hafta Gürsel Tekin tarafından yapılan açıklamanın anımsatılması üzerine Emniyet yetkilisi “Onların dokunulmazlığı var. Güvenlik gerekçesiyle ben izin vermiyorum” dedi. İrfan İnanç Yıldız’ın, “Biz izin istemiyoruz. Biz siyasi bir partiyiz ve yasağa ilişkin kararı görmek istiyoruz” sözleri üzerine ise Emniyet yetkilisi “Bunu söylemek zorunda değiliz. Herkesin bilmesi gerektiği kadar bilin. Fransız Konsolonsluğu önünde basın açıklaması yapmaz iseniz müdahale edeceğim” diye yanıt verdi. Bunun üzerine “Gezi’de direnen tüm dünya halklarına selam olsun” yazılı pankart açarak Gezi Parkı merdivenlerine yürümek isteyen CHP’lilerin önü polis tarafından kesildi. Dağılmaları konusunda uyarılan grubun slogan atması üzerine polis, biber gazı ve kalkanlarla müdahale ederek partilileri ve yabancı konukları The Marmara Oteli’nin önüne kadar sürükledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler