Başbakan Davutoğlu'ndan 'MİT tırları' açıklaması

Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen MİT’e ait TIR’lardaki silah görüntüleri dün Cumhuriyet'te yayınlandı. Ankara'da seçim mitingi yapan Başbakan Davutoğlu yayın yasağı getirilen görüntülerle ilgili konuştu.

Yayınlanma: 30.05.2015 - 16:05
Abone Ol google-news

Adana’da 19 Ocak 2014’te durdurulan Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen MİT’e ait TIR’lardaki ilaç kutuları altına gizlenmiş olan silah görüntüleri Cumhuriyet'in haberiyle dün ortaya çıktı. TIR'lardaki kasa kasa silah görüntülerinin gazetemizde ve cumhuriyet.com.tr'de yayınlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek soruşturma başlattı.

Ankara'da seçim mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu kasa kasa silah sevkiyatını kabul ederek 'yardım' dedi.

Cumhuriyet'i hedef alan Başbakan Davutoğlu'nun açıklası şöyle;

Seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar MİT tırlarını haber konusu yaptı. Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığını iddia eden Bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. Ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur. Evet söylüyorum. Çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu. Orada Türkmen kardeşlerimiz katledilecek biz izleyeceğiz. O görüntüleri yayınlayanlar kirli bir oyun içindeler. Türkiye'yi uluslararası topluma şikayet ederek küçültmeye çalışıyorlar. Bunu mazlum Suriye halkına anlatabilirler mi? Allah şahit hiçbir mazlumu hiç yalnız bırakmadık, Bırakmayacağız. 

"Hükümet,komşuya hangi mazeretle silah sevkiyatı yaptı"

Silahları MİT taşıdı, soruşturma Cumhuriyet'e açıldı

Can Dündar'dan 'MİT Tırları' açıklaması

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler