İstanbul kara teslim... Kar kalınlığı 21 santimetre

İstanbul'da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı bugün etkisini artırdı. Belediyelerin yetersiz kaldığı çalışmalar nedeniyle yollar buz tuttu, zincirsiz ve kar lastiksiz araçlar yolda kaldı. İstanbul'da dünden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı akşam ve gece saatlerinde etkisini tekrardan gösterdi.

Yayınlanma: 31.12.2015 - 08:07
Abone Ol google-news

<video:456568>


Türkiye genelinde soğuk ve kar yağışlı hava hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul 2016 yılına kar yağışı ile girdi. Taksim, Etiler ve Nişantaşı gibi yerlerde kar yağışı altında yılbaşı kutlamaları yapıldı.
 
Kar yağışı, dün gece ve bugün etkisini artırarak devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle kentte çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediyelerin tuzlama çalışmalarında yetersiz kalması nedeniyle özellikle ara sokaklarda zor anlar yaşandı.
 
 
TEM Otoyolu'nun Mahmutbey gişelerden Edirne istikametinde ilerleyen araçlar yolda kaldı. Saatlerce trafikte kalan yüzlerce aracın ilerlemeyen yolda kontak kapatma noktasına geldikleri görüldü.  Aynı saatlerde trafik yoğunluğu yüzde 72 olarak kaydedildi. Halkalı'da kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle bir çok araç  yoldamahsur kaldı
 
 
ARAÇLAR TERS YÖNE GİRDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı’nda araçlar yolda kaldı. Bazı araçların yolda kalması nedeniyle arkadaki araçlar da gidemeyince yoğunluk oluştu. Araçların zincir taktığı görüldü. Çağlayan istikametine ilerlemeyen araçların ters yöne girerek geri döndükleri görüldü.
 

KAR YAĞARKEN NEDEN GÖK GÜRLER... İŞTE YANITI

İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE KAPANDI

Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Saat 08.30 sıralarında karayolunun kapanması üzerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Kapanan karayolunda uzun araç konvoyu oluşurken trafik ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.
 
 

METEOROLOJİ'DEN SON TAHMİN

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve saatteki hızı 40  kilometreyi aşan kuvvetli poyrazın havayı soğutmasıyla sıcaklığın hızlıca 4  derecelerin altına düştüğünü söyledi. Güler, karın bugün de aralıklarla sürmesinin ve zaman zaman tipi şeklinde yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini dile getirerek, yeni yılın ilk  saatlerinde de yağışın yoğun olarak görüleceğinin tahmin edildiğini kaydetti. Ergün Güler, deniz üzerinden gelen nemli havanın etkisiyle zaman zaman  karla gök gürültüsünün de duyulacağı İstanbul'da, yağışın 1 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde de etkilisin sürdüreceğine işaret ederek, şöyle devam etti:
 
KRİTİK UYARI: 20 CM OLABİLİR
 
Bugün saatlerinde İstanbul il genelinde beyaz örtü  görüleceğini, kar kalınlığının şehir merkezlerinde 10, yüksek yerlerde ise 15-20  santimetreyi geçeceğini söyleyebiliriz. Cuma sabah saatlerinde ise kar yüksekliğinin şehir merkezlerinde yer yer 20, yüksek kesimlerde ise 40-50  santimetreye kadar ulaşacağını beklemekteyiz. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yer yer  tipi olarak görülecek yoğun kar yağışlarıyla sıcaklıklar da sıfır derecenin  altına düşeceğinden, buzlanma ve don nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara  karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını öneriyoruz."
 
 
İBB'DEN KAR RAPORU
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kar yağışıyla ilgili son verileri paylaştı.

Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı yarın akşam saatlerine kadar devam edecek" denildi. Ekiplerin ana arter ve çevre yollarında tuzlama ve küreme çalışmaları yaptığı belirtilen açıklamada, "Sabah saatlerinde çevre yollarında trafik yoğunluğu oluştu. Özellikle kar lastiği kullanmayan ve kabak lastik ile trafiğe çıkan araçlar trafiğin aksamasında büyük etken oldu.  Ana arterlerde karla mücadelede sorun yaşanmadı" ifadeleri yeraldı.

Son  24 saatte 11 bin 600 ton tuz, 235 ton solüsyon kullanıldığı belirtilirken saat 07.00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle açıklandı:

- Kartal, Beykoz, Şile köyleri 20-30 cm

- Ümraniye, Çamlıca, Çekmeköy 20-25 cm

- Çatalca, Büyükçekmece 18-20 cm

- Gaziosmanpaşa, Sultançiftliği, Göktürk  15-17 cm

- Bayrampaşa, esenler, Eyüp, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Kağıthane, Arnavutköy, Pendik, Tuzla 12-16 cm

- Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Silivri, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir  10-14 cm

- Diğer semtlerde ise 3 ila 5 cm aralığında

Açıklamada rüzgar hızının maksimin 65 km/s  ölçüldüğü kaydedildi.



VAPUR SEFERLERİ İPTAL
 
Şehit Hatları'nın tüm vapur seferleri yoğun tipi nedeniyle iptal edildi.

İstanbul'dan kar manzaraları

 
 
 
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler