Tadı damakta kaldı

86. İzmir Enternasyonal Fuarı, etkinlikleriyle İzmirlileri ve konuklarını kendine çekti.

Yayınlanma: 28.08.2017 - 06:18
Abone Ol google-news

Folkart Academy bünyesindeki Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan öğrenciler “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) sahneledi.

86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tadı damakta kaldı. Ticari bölümünü kentin çeperindeki yeni fuar alanına ihraç eden İEF, özündeki “ticaret mayasını” kaybetmese de, kültür ve eğlenceyi öne çıkaran anlayışıyla İzmirlilere ve konuklarına “festival tadında” 10 gün yaşattı. Geçen yıllarda fuarın açılışı ağustos sonunda gerçekleştirildi. Bu yıl belki de Kurban Bayramı hesaba katılarak tarih epey öne çekildi. 18-27 Ağustos arasında, yani tam da yaz ortasında İzmir boşalmışken, fuarın boş kalacağını düşünenler yanıldı. Birleşen tatille birlikte ülke toptan tatile çıkmışken bile fuarın yapıldığı Kültürpark, ziyaretçilerle doldu taştı.

Lokomotif

Henüz ziyaretçi rakamları açıklanmadı, ancak özellikle çim konserleri sırasında oluşan izdiham, ziyaretçi sayısı açısından fikir vermeye yetti de arttı bile. “Fuarın lokomotifi” olan ve fuarı festivale çeviren etkinliklerin başında gelen organizasyonda sırasıyla Nilüfer, Doğukan Manço, İzmirlilerle sağlam bir bağ kuran Sıla, Mabel Matiz, Demet Akalın, Teoman, Volkan Konak, Buray, Buica, esprili performansıyla Selami Şahin ve kapanışta Candan Erçetin sahne aldı. Fuarı festivale dönüştürenlerden biri de Mogambo Caz Geceleri oldu. Lisa Simone, Tuna Kiremitçi, Bülent Ortaçgil, Vedat Sakman, China Moses, Fatih Erkoç, Della Miles, Ferit Odman ve son akşam Zuhal Olcay müzikseverleri fuara çekti.

Kültürpark’taki Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda sunulan büyüklere masallar niteliğindeki Alice Harikalar Diyarında, Hisse-i Şaiya, Mahşer-i Cümbüş ve Sersefil “festival tadındaki fuar”ın kültürel etkinlik alanında öne çıkanlarıydı. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Bir Zamanlar Gazinoda, Ahududu, Cimri gibi oyunlar seyirciyle buluştu. Nâzım Hikmet’in yaşamından kesitler sunan “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim” sergisi, Edebiyat Sohbetleri’yle bütünleşti. Festival içinde festival niteliğindeki 17. Sinema Burada etkinliği de film galaları ve yönetmenlerin katılımıyla izleyicilerden olumlu not aldı.

Onur konuğu Muğla

Bu yılki fuarın ana teması inovasyon ve enerjiydi. Eğlence yönü bir yana partner ülke Rusya ile 820 milyon doların üzerinde ticari anlaşma yapıldığı kaydedildi. Fuarın “onur konuğu” Muğla; coğrafyası, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve yöresel özellikleriye ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler