Bilinci kapanana kadar tahliye edilmeyen eski Yargıtay üyesi yaşamını yitirdi

Yargıtay üyesi Mustafa Erdoğan, bilinci kapanana kadar tahliye edilmedi. Hakim Erdoğan, serbest kaldıktan dört gün sonra yaşamını yitirdi

Yayınlanma: 25.08.2017 - 11:08
Abone Ol google-news

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından beyin ameliyatı geçirdiği sırada hakkında yakalama kararı çıkartılan, Şubat ayında tutuklanan ve bilinci kapanana kadar tahliye talebi kabul edilmeyen 49 yaşındaki Yargıtay üyesi Mustafa Erdoğan yaşamını yitirdi. Yargıtay 15’inci ve 23’üncü Dairesi üyesi hâkim Mustafa Erdoğan, geçen yıl Aralık ayında memleketi Antalya’da beyin tümörü teşhisi ile hastaneye yatırıldı. Burada beyin ameliyatı olan Erdoğan hakkında aynı dönemde yakalama kararı çıkartıldı. Erdoğan’ın mal varlığına, maaşına ve banka hesaplarına da tedbir konuldu.

 Ailesi ile görüştürülmedi

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, 3 Şubat’ta Antalya 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklanan hakim Erdoğan, bulunduğu hastanenin tutuklu koğuşunda vücudunun yarısı felçli halde altı ay tutuldu. Tutuklandığı günden itibaren sağlık durumunu gerekçe göstererek avukatları aracılığı ile tahliye talebinde bulunan Erdoğan’ın bu başvuruları sonuçsuz kaldı. Tahliye talepleri reddedilen Erdoğan’ın ailesi ile görüşmek için yaptığı başvurulara da yanıt verilmedi. Son olarak müvekkilinin sağlık sorunları gerekçesiyle serbest bırakılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuran Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aygün’e mahkeme, “Tutuklunun herhangi bir tehlikede olmadığı” yanıtını verdi. Erdoğan’ın tutulduğu hastane de Haziran ayında bir rapor hazırlayarak, bakımı sağlanırsa taburcu edilmesinde herhangi bir sorun görülmediğini belirtti.

 Ağustos ayında hastalığında ilerleme yaşanan Erdoğan, önce yoğun bakıma alındı. Burada da ailesi ile görüşmesine izin verilmeyen Erdoğan, bilinci kapandıktan sonra 18 Ağustos Cuma günü savcının talebi ve mahkemenin kararı ile tahliye edildi. Dört gün bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Erdoğan, önceki gün yaşamını yitirdi.

Erdoğan vefatını kamuoyuna duyuran kızı Buket Erdoğan, “Babam bir hücrede yaşam savaşı veriyor” diye açıklama yapmıştı.

 "Ziyaretçiye bile izin verilmedi, babamı göremedim"

Erdoğan’ın hukuk fakültesi öğrencisi olan kızı Buket Erdoğan, sosyal medya hesabından "Ziyaretçiye bile izin verilmedi. Babamı göremedim. Peki neyle suçlandı? Ölümle savaşıyorken ve yatağa bağımlı yaşıyorken kaçma şüphesi olduğunu iddia ettiğiniz babamın neden duruşma tarihi bile belli değildi” mesajını paylaşmıştı.

 "Ölümü ders olsun"

Erdoğan’ın yarı felçli bir halde aylarca tutuklu kalmasının ve ailesi ile görüştürülmemesinin skandal olduğunun altını çizen avukat Hüseyin Aygün, AYM’ye de tepki gösterdi. Aygün, “AYM, tahliye edilmesi gereken bir tutuklu için tahliye kararı vermedi ve o tutuklu öldü. AYM, bu tür kararlarında bağımsız olmalıdır. Mustafa Erdoğan’ın ölümü bir ders olsun. AYM, iki eğitimci için verdiği ‘ret’ kararından vazgeçsin. Bu tür başvurularda daha doğru kararlar verilmeli” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler