Türkiye’de 2026 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikaların ve meslek örgütlerinin farklı şehir ve meydanlarda yapacağı kutlamalarla karşılanacak. Sendikalar bu yıl hem kitlesel katılımı artırmayı hem de ekonomik ve sosyal taleplerini farklı bölgelerden duyurmayı hedefliyor.
SENDİKALARIN 1 MAYIS TOPLANMA ALANLARI
2026 yılı için açıklanan programlara göre ana sendikal yapıların toplanma alanları şöyle şekillendi:
- DİSK, KESK, TMMOB ve TTB: İstanbul – Kadıköy İskele Meydanı
- TÜRK-İŞ: Edirne
- HAK-İŞ: Bursa – Gökdere Meydanı
- Memur-Sen: Çorum
- Türkiye Kamu-Sen: Çanakkale
PARTİLERİN VE SİYASİ YAPILARIN PROGRAMI
Siyasi partiler ve emek örgütleri 2026 1 Mayıs’ında İstanbul’da farklı merkezlerde toplanma kararı aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), SOL Parti ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH), sendikaların çağrısıyla Kadıköy Meydanı’ndaki ortak mitinge katılım çağrısı yaptı. Emek Partisi (EMEP) de bu merkezi programa katılacağını duyurdu.
Buna karşılık Türkiye İşçi Partisi (TİP), Devrim Partisi (Devrim Partisi), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Birleşik Komünist Parti (BKP) ile çeşitli gençlik örgütleri, Taksim İnisiyatifi ile birlikte Taksim Meydanı hedefli çağrılarını sürdürdü.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) ise İstanbul’da Kartal Meydanı başta olmak üzere, Ankara’da Anıtpark, İzmir’de Bostanlı ve Adana’da İller Bankası Kavşağı noktalarında kendi mitinglerini düzenleme kararı aldı.
