İmar planı değişikliğine itiraz edildi
Çankaya Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, karar ile resmi kurum alanı olan “Dışişleri Bakanlığı hizmet binası yeri ve Dışişleri Bakanlığı Arşiv ve haberleşme alanı” olarak imar planlarında yer alan arazinin “ticaret - konut” kullanımına dönüştürüldüğü belirtilerek planın içerisinde kamu yararına aykırılıklar olduğu vurgulandı.
Çankaya Belediyesi, gazetemizin de gündeme getirdiği Ankara’nın Çankaya ilçesinin Çiğdem Mahallesi’nde yapılan imar planına yönelik yaptığı itirazların gerekçesine ilişkin Cumhuriyet’e açıklama yaptı. Açıklamada, karar ile Resmi Kurum Alanı olan “Dıs¸is¸leri Bakanlıgˆı Hizmet Binası Yeri ve Dıs¸is¸leri Bakanlıgˆı Ars¸iv ve Haberles¸me Alanı” olarak imar planlarında yer alan arazinin “Ticaret - Konut” kullanımına dönüs¸türüldüğü belirtilerek planın içerisinde kamu yararına aykırılıklar olduğu vurgulandı. Bu kapsamda plana Çigˆdemim Dernegˆi, Çigˆdem Yes¸ilime Dokunma Dayanıs¸ması, Çigˆdem Mahallesi Muhtarlıgˆı ve Çigˆdem Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar ile birlikte itiraz edildiği belirtildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanan imar planlarına yönelik yapılan itirazın gerekçeleri de açıklandı. Gerekçelerden biri planla bölgeye 2 bin 124 kişilik yeni bir nüfus getirilmesi olarak açıklanırken, “Bölgede yaratılan ek nüfusun ihtiyaçlarının onaylı planda belirlenen kentsel servis alanlarına yogˆunluk yapmak suretiyle çözüm üretildiği görülmüştür. Ek getirilecek nüfus yükünün de bu alanlara ekledigˆi, söz konusu raporda sadece 500 metre genis¸ligˆinde bir yarıçapı ele alarak onaylanan planın standartlara uygunluğunun yeterli olamayacagˆı açıktır” ifadeleri kullanıldı. Bölgenin “Resmi Kurum Alanı” olarak geçmesine karşın planla birlikte özel şahısların kullanımına geçecek şekilde yeni kullanım kararları getirildiği anımsatılan açıklamada, bu kararların ancak Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne uygun olması halinde uygulanabileceği ifade edildi. Bu kapsamda imar planlarının koşulları pek çok açıdan yerine getirmediği kaydedildi.
‘ULAŞIM İLE İLGİLİ BİLİMSEL VERİ YOK’
Planın bölge ile bütün olarak uyumluluğunun dikkate alınmadığı belirtilirken planla birlikte bölgede birbirinden kopuk yeni kentsel dokuların oluşacağı da ifade edildi. Bölgeye yapılacak yeni konutlar ve getirilmesi öngörülen nüfusla birlikte insan ve araç trafiğinin yoğunluğu artacak. Çankaya Belediyesi’nden alınan rapora göre planda söz konusu trafiğin hesap edilmediği, ulaşım ile ilgili herhangi bir bilimsel verinin yer almadığı vurgulandı. Bu kapsamda yapılan itirazların gerekçelerinden biri de şöyle açıklandı:
“Plan değişikliklerinde ulaşım bağlantılarının yetersizlikleri ve getirilecek araç yükünün hesaba katılmamasının benzerleri, yakın çevrede özellikle Turan Güneş Bulvarı, Mevlana Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi boyunca da görülmüş, yapılan planların çözümden daha çok kaosa sebep olduğu defalarca tecrübe edilmiştir. Bu imar planı değişikliğinde alınan kararların gerçeklerden ve bilimden uzak olduğu; Çiğdem Mahallesi ve çevresindeki ara yol bağlantılarında başta olmak üzere, Çetin Emeç Bulvarında, 1071 Malazgirt Bulvarında düğümlenmelere, tıkanmalara sebep olacağı, halk için konfora değil kaosa yol açacağı düşünülmektedir.”
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- 350 bin 757 kez 'yazı-tura' atıldı... Sonuç şaşırttı!
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'