ABD'de üretici fiyatları nisan ayında yüzde 0,2 artış beklentisinin aksine yüzde 0,5 geriledi.
ABD Çalışma Bakanlığı, mart ayına ait ÜFE verisini ilk açıklamasında yüzde 0,4 düşüş olarak bildirmiş, ancak revize sonrası mart ayında fiyatların şubat ayına göre sabit kaldığını duyurmuştu.
Reuters tarafından yapılan ankette ekonomistler ÜFE'nin yüzde 0,2 artmasını öngörüyordu.
Gıda ve enerji fiyatlarını dışarıda bırakan çekirdek üretici fiyatları ise nisan ayında yüzde 0,3 artış tahminine karşın yüzde 0,4 azaldı.
Mart ayında yüzde 0,1 düşüş olarak açıklanan çekirdek ÜFE verisi, revizyonla yüzde 0,4 artışa yükseltildi.
Reuters anketindeki ekonomistler çekirdek ÜFE'nin yüzde 0,3 artacağını tahmin etmişti.
YILLIK BAZDA ÜFE YÜZDE 2,4 ARTTI
Yıllık bazda üretici fiyatları nisan ayında yüzde 2,4 artış gösterdi ve beklentilerin altında kaldı.Mart ayında yıllık bazda yüzde 2,7 artış bildirilmiş olan üretici fiyatları revize edilerek yüzde 3,4 seviyesine çıktı.
Reuters anketinde ekonomistler ÜFE'nin yüzde 2,5 civarında artmasını bekliyordu.
Çekirdek ÜFE de yıllık bazda nisan ayında yüzde 3,1 artışla beklentilere paralel seyretti.
Ekonomistler, çekirdek ÜFE’nin yıllık artışının yüzde 3,1 olmasını tahmin etmişti.
Mart ayında yüzde 3,3 artış olarak açıklanan yıllık çekirdek ÜFE ise revize ile yüzde 4 seviyesine yükseltildi.