Gürcistan'da Avrupa Birliği yanlısı gösteri düzenlendi

Gürcistan'da Avrupa Birliği üyeliğe destek amacıyla protesto düzenlendi. Avrupa Komisyonu, 17 Haziran'da aldığı kararla Ukrayna ve Moldova'ya aday ülke statüsü verilmesini önerirken Gürcistan için bu kararın erken olduğunu söylemişti.

Yayınlanma: 21.06.2022 - 11:12
Gürcistan'da Avrupa Birliği yanlısı gösteri düzenlendi
Abone Ol google-news

Gürcistan'da binlerce kişi Avrupa Birliği'ne üyelik hedefine destek için miting yaptı. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki gösteri, Avrupa Komisyonu'nun Gürcistan'ın adaylığının ertelenmesini tavsiye etmesinden sonra gerçekleşti.

Protestoya katılan yaklaşık 60 bin gösterici Gürcü, Ukrayna ve AB bayraklarını sallayarak Gürcistan parlamentosunun önünde "Avrupa Yürüyüşü" için toplandı. Gösteride “Biz Avrupalıyız” yazan pankartlar açıldı.

Yürüyüşün organizatörlerinden Nodar Rukhadze, gösterinin amacının “Gürcistan vatandaşlarının bir Avrupa seçimi yaptığını ve bu seçimi savunmaya hazır olduğunun mesajını vermek" olduğunu söyledi. Protesto, muhalefet partileri tarafından da desteklendi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabichvili de miting öncesinde televizyonda yaptığı konuşmada, “Ülkemiz için bu tarihi günde harekete geçmeliyiz. Mesajımız, Avrupalı bir Gürcistan istediğimizdir” ifadeleri kullandı.

AVRUPA KOMİSYONU GÜRCİSTAN'IN ÜYELİĞİNİ ERTELEMİŞTİ

Avrupa Komisyonu, 17 Haziran'da, Ukrayna ve Moldova'ya aday statüsü verilmesini tavsiye etti. Komisyon, Gürcistan'a aday ülke statüsü verilmesi için biraz zamana ihtiyaç olduğunu belirterek “Gürcistan'a aday statüsünü vermeden önce bir dizi koşulu yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Gürcistan için kapı ardına kadar açık. Koşulları ne kadar erken yerine getirirseniz o kadar çabuk ilerleme olur" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon