Japonya meclisinden Rusya’nın 'ayrıcalıklı ulus' ticareti statüsüne iptal kararı

Japonya’da meclis, Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle uygulanan yaptırımlar doğrultusunda Rusya'nın "ayrıcalıklı ulus" ticaret statüsünün iptal edilmesine onay verdi.

Yayınlanma: 20.04.2022 - 10:39
Japonya meclisinden Rusya’nın 'ayrıcalıklı ulus' ticareti statüsüne iptal kararı
Abone Ol google-news

Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat’ta başlattığı saldırılar nedeniyle Batı dünyasının yaptırımlarına maruz kalan Rusya ile ilgili bir karar da Japonya’dan geldi. Japonya’da meclis, Rusya'nın "ayrıcalıklı ulus" ticaret statüsünün iptal edilmesi kararını onayladı. Karar ile Rusya'nın düşük gümrük vergileri gibi ticari avantajları yitireceği öğrenilirken, Moskova'nın kripto para birimlerini kullanarak yaptırımları delmesinin önüne geçmek üzere döviz ve ticaret yasasında düzenleme yapılacağı belirtildi. 

SINIR DIŞI EDİLDİLER 

Japonya hükümetinin Ukrayna’ya yönelik saldırılarına tepki olarak sınır dışı edileceğini açıkladığı ve aralarında diplomatların da bulunduğu 8 Rusya vatandaşının, bugün yerel saatle 10.00 sıralarında Tokyo'daki Rusya Büyükelçiliği'nden ayrıldığı ve Haneda Havalimanı üzerinden ülkeyi terk ettiği öğrenildi. Tokyo hükümeti, Rusya'nın sivillere yönelik katliam iddiaları ile gündeme gelmesinin ardından 8 Nisan'da sınır dışı kararı almıştı. 

RUSYA'YA YAPTIRIM, UKRAYNA'YA DESTEK SÜRÜYOR 

Japonya hükümeti, Rusya'nın Ukrayna’da başlattığı askeri operasyonların ardından G7 ülkeleri başta olmak üzere uluslararası toplumla işbirliği yapacağını açıklamış, bu doğrultuda birçok Rus kişi ve kuruma yönelik ekonomik yaptırımlar uygulanacağını duyurmuştu. Ayrıca hükümet, aralarında kurşun geçirmez yelek ve kaskların da bulunduğu savunma ve yardım malzemelerini Öz Savunma Kuvvetleri'ne (SDF) ait bir kargo uçağıyla Ukrayna'ya göndermişti. Son olarak dün, Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, Ukrayna'ya kimyasal silahlara karşı koruyucu maske ve giysiler ile insansız hava araçları sağlayacağını duyurmuştu. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler