Jüpiter, 60 yıl sonra ilk kez Dünya'ya çok yakın bir konuma geliyor

Yıldız gözlemcileri, Jüpiter'in yaklaşık 60 yıl sonra ilk kez Dünya'ya en yakın konuma geleceğini duyunca, teleskoplarını çıkartıp beklemeye başladı.

Yayınlanma: 26.09.2022 - 16:34
Jüpiter, 60 yıl sonra ilk kez Dünya'ya çok yakın bir konuma geliyor
Abone Ol google-news

ABD uzay programı NASA'nın yaptığı açıklamaya göre, güneş sistemimizin en büyük gezegeni Jüpiter, bugün en son 1963'te olduğu gibi Dünya'nın yaklaşık 591 milyon km. yakınında olacak. Gezegenlerin hareketleri sırasında Jupiter ile Dünya arasında meydana gelen en uzun mesafenin ise 966 milyon kilometre olduğu açıklandı.

NASA yaptığı açıklamada, gaz devinin Dünya'ya yaklaşmakla kalmayacağını, ayrıca güneşle aramıza gireceğini ve bilim insanlarının 'zıtlık' diye adlandırdığı gök olayına sebep olacağını belirtti.

ZITLIK NEDİR

Unilad'in haberine göre, Jüpiter'in zıtlığa sebep olması aslında oldukça sıradan bir olay. Dünya'ya genellikle yılda bir kez yaklaşan gezegen bu olaya, yaklaşık 13 ayda bir sebep oluyor.

Zıtlık'ın oluşumu Güneş, Dünya ve Jüpiter'in, Dünya ortada kalacak şekilde bir çizgi oluşturarak hizaya girmesiyle oluşuyor.

NASA'nın Huntsville'deki Marshall Uzay Uçuş Merkezi'nde araştırma yapan astrofizikçi Adam Kobelski, Jüpiter ile gelen muhteşem manzaraların yolda olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler