Kırgızistan ile Tacikistan'dan barış anlaşması: Sınırdaki karakollar kaldırılacak

Kırgızistan ve Tacikistan, çatışmaları sona erdirmek için bir anlaşma imzaladı.

Yayınlanma: 25.09.2022 - 15:20
Kırgızistan ile Tacikistan'dan barış anlaşması: Sınırdaki karakollar kaldırılacak
Abone Ol google-news

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) Başkanı Kamchybek Tashiev, Tacikistan ile sınır hattında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamchybek Tashiev, Kırgızistan ve Tacikistan'ın istihbarat servisi başkanlarının çatışmaları sona erdirmek için bir protokol imzaladıklarını duyurdu.

Tashiev,  "Tacik tarafıyla çatışmaların sona erdirilmesi ve çatışmaların sonuçları konusunda bir protokol imzalandı. Umarım, bu protokolün tüm noktalarına uyulur" dedi.

Tashiev, sınır hattındaki çatışmalar sırasında boşaltılan sınır köylerinde vatandaşların evlerine geri dönebileceğini söyledi.

KARAKOLLAR KALDIRILDI

Kamchybek Tashiev, çatışmaların çıktığı noktalarda her iki taraftan dört sınır karakolunu kaldırma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Tashiev, "Görevimiz, çatışmaların sürekli alevlendiği askeri noktaları tam olarak kaldırmaktı" diyerek, karakollardaki askerlerin de çekielceğini dile getirdi.

Tashiev ayrıca, "Bugünden itibaren sınır, barışçıl olacak" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kırgızistan ve Tacikistan sınırında 16 Eylül'de büyük çaplı çatışmalar başladı. Taraflar birbirlerini bombalamakla suçladı.

Tacikistan tarafından yapılan açıklamada 41 ölü ve 30 yaralı, Kırgızistan tarafından ise 62 ölü ve 198 yaralı olduğu açıklandı. Kırgızistan'ın sınır bölgelerinde yaşayan 140 binden fazla Kırgız vatandaşı tahliye edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler