PBS: Covid, ABD'de 336 gün boyunca her gün 11 Eylül saldırısı kadar can aldı

ABD'de Covid-19 kaynaklı ölüm sayısının kabaca ABD İç Savaşı'yla 2. Dünya Savaşı'nda ölen Amerikalıların sayısına eşit olduğu ve bunun, Boston ve Pittsburgh'ün haritadan silinmesiyle aynı olduğu ifade edildi.

Yayınlanma: 18.05.2022 - 10:41
PBS: Covid, ABD'de 336 gün boyunca her gün 11 Eylül saldırısı kadar can aldı
Abone Ol google-news

Pazartesi günü ABD'nin PBS televizyon kanalında yayınlanan bir haberde pandemi başlayalı 3 yıldan az bir süre geçmesine karşın ABD'de Covid-19 kaynaklı ölüm sayısının 1 milyonu geçtiği, bunun da 336 gün boyunca her gün bir 11 Eylül saldırısı yaşanmasına eşit olduğu bildirildi.

Haberde teyit edilen ölüm sayısının kabaca ABD İç Savaşı'yla 2. Dünya Savaşı'nda ölen Amerikalıların sayısına eşit olduğu ve bunun, Boston ve Pittsburgh'ın haritadan silinmesiyle aynı olduğu ifade edildi.

Xinhua'da yer alan habere göre hayatını kaybeden her dört kişiden üçü 65 yaş ve üzerindeydi. Kadınlardan daha çok erkekler öldü. Haberde siyahlar, İspanyol kökenliler ve Amerikan yerlilerinin Covid-19'dan hayatını kaybetme olasılığının beyazlara göre yaklaşık iki kat fazla olduğu belirtildi.

Habere göre ölümlerin çoğu kentsel bölgelerde meydana geldi, ancak maske ve aşı karşıtlığının daha yüksek olduğu kırsal bölgeler de zaman zaman ağır bedel ödedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler