Reuters duyurdu: Biden, Erdoğan'ı hangi konuda uyaracak?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden G20 Liderler Zirvesi için bulundukları İtalya'nın başkenti Roma'daki görüştü. Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, Biden'ın Erdoğan'ı herhangi bir ani hareketin ABD-Türkiye ilişkilerine fayda sağlamayacağı ve krizlerden kaçınılması gerektiği konusunda uyaracağını söyledi.

Yayınlanma: 31.10.2021 - 10:48
Reuters duyurdu: Biden, Erdoğan'ı hangi konuda uyaracak?
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden bugün G20 Liderler Zirvesi için bulundukları İtalya'nın başkenti Roma'daki görüştü.

Görüşme öncesi fotoğraf çekimi sırasında ABD'li bir gazetecinin "Türkiye'ye F-16'ları vermeyi planlıyor musunuz?" sorusuna, ABD Başkanı Biden, "İyi bir görüşme yapmayı planlıyoruz" yanıtını verdi.

Basına kapalı görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Görüşmede gündeme gelebilecek konuların başında, Türkiye ve ABD arasında krize neden olan Suriye, Libya ve Türkiye'nin ABD'den F-16 alımı gibi bir dizi bölgesel konu geliyor.

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, Biden'ın Erdoğan'a, 'krizlerden kaçınmanın bir yolunu bulmaları gerektiğini' söyleyecek. Yetkiliye göre, "Erdoğan'ın ABD büyükelçisini sınır dışı etmesi halinde iki lider arasındaki görüşme gerçekleşmeyecekti. Sorun en azından şimdilik çözülmüş görünüyor..."

Biden ve Erdoğan ilk telefon görüşmesini nisan ayında yapmış, haziranda da Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Zirvesi kapsamında ilk kez yüz yüze görüşmüştü.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler