Rusya Ukrayna'da başkent Kiev de dahil bir çok noktayı vurdu

Rus güçleri, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Harkov'a ve Karadeniz kıyısında yer alan liman kenti Odessa'ya füze saldırıları düzenledi.

Yayınlanma: 09.03.2023 - 08:50
Rusya Ukrayna'da başkent Kiev de dahil bir çok noktayı vurdu
Abone Ol google-news

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlangıcından 1 yıl geçti, ancak Rusya'nın saldırıları hız kesmeden devam etti. 

Rusya, Ukrayna'nın başkent Kiev'e ve Harkov ile Odessa kentlerine füze saldırısı düzenledi. 

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, başkentte patlamaların duyulduğunu ve "Holosiivskyi bölgesinde patlamalar meydana geldi. Tüm servisler olay yerine gidiyor" sözleriyle duyurdu.

Belediye Başkanı Klitschko, evlerin yaklaşık yüzde 15'inin elektriksiz olduğunu söyledi.

Harkov valisi Oleg Synegubov, 15 füze saldırısının düzenlendiğini ve kentin enerji altyapısı ile bazı binaların hedef alındığını belirtti.

Synegubov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "İşgalciler bir kez daha kritik altyapı tesislerini hedef aldı" dedi.

Harkov Belediye Başkanı Igor Terekhov, "enerji altyapısının" hedef alındığını ve şehrin bazı bölgelerinde elektrikle ilgili "sorunlar" olduğunu söyledi.

Odessa valisi  Maksym Marchenko "büyük bir füze saldırısının" ardından "füzelerin bölgenin enerji altyapısını vurduğunu ve konutlara zarar verdiğini" söyledi.

"Neyse ki can kaybı olmadı" diyen Marchenko, "güç kaynağı kısıtlamalarının" yürürlükte olduğunu da sözlerine ekledi.

Ukraynalı enerji operatörü DTEK'in Kiev bölümü "düşman saldırısı nedeniyle acil elektrik kesintilerinin yürürlükte olduğunu" söyledi. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler