Son dakika... Rusya: TürkAkım'ı koruyan savaş gemimiz saldırıya uğradı

Son dakika haberi... Rusya Savunma Bakanlığı, TürkAkım ve MaviAkım'ı korumakla görevli keşif gemilerinin Karadeniz'de saldırıya uğradığını ve saldırıların püskürtüldüğünü bildirdi.

Yayınlanma: 24.05.2023 - 17:30
Son dakika... Rusya: TürkAkım'ı koruyan savaş gemimiz saldırıya uğradı
Abone Ol google-news

Rusya Savunma Bakanlığı, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, 24 Mayıs sabahı saat 5:30'da Karadeniz Filosuna ait bir keşif gemisi olan Ivan Khurs'un Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait üç adet yüksek hızlı insansız deniz aracı tarafından hedef alındığını uğradığını duyurdu.

Bakanlık, Türkiye'nin münhasır ekonomik bölgesinde Türk Akımı ve Mavi Akım doğalgaz boru hatlarının güvenli bir şekilde işletilmesini sağlamak üzere görev yaptığını belirttiği savaş gemisine yönelik saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

Savunma Bakanlığı, tüm saldırı araçlarının İstanbul Boğazı'nın 140 km kuzeydoğusunda konvansiyonel silahlarla imha edildiğini bildirdi.

Saldırıyla ilgili bilgiler sabah saatlerinde Rus savunma muhabirleri tarafından ortaya atılmış, ancak doğrulanamamıştı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri konuyla ilgili henüz bir yorum yapmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler