Supernova Müzik Festivali baskınında yeni iddia: 'Onlarca kişi intihar etti'

Hamas tarafından 7 Ekim 2023'te Aksa Tufanı Operasyonu kapsamında Supernova Müzik Festivali'ne gerçekleştirilen baskın sonrasında 50'den fazla kişinin intihar ettiği iddia edildi.

Yayınlanma: 18.04.2024 - 11:25
Supernova Müzik Festivali baskınında yeni iddia: 'Onlarca kişi intihar etti'
Abone Ol google-news

Hamas'ın tarafından 7 Ekim 2023'te İsrail’in güneyinde yer alan Kibbutz Re'im'de düzenlenen Supernova Müzik Festivali baskının ardından 50'den fazla kişinin intihar ettiği öne sürüldü.

İsrail parlamentosunda düzenlenen bir toplantıda konuşan, festival baskınından kurtulan Guy Ben Şimon, "hayatta kalanların hala mücadele ettiğini" belirtirken, festivalde hayatını kaybeden gerçek insan sayısının "çok daha yüksek" olabileceğini öne sürdü.

Şimon, "Herkes biliyor mu bilmiyorum ama Nova partisinden 50'ye yakın kişi intihar etti. Ve zorla hastaneye yatırılan çok daha fazla kişi var. Yataktan çıkamayan bir sürü arkadaşım var. Ben hala dışarı çıkamıyorum, sadece evin içinde dolaşmamı sağlamak için küçük bir köpek getirdim, şu anda işlevimi yerine getirebilmemi sağlayan kişi o" dedi.

Şimon, festival baskınında "kurşun yaralarından dolayı vücutları açılmış insanlar ve ölene kadar ağlayan kadınlar gördüğünü" belirterek, "Şimdi tedaviye ihtiyacımız var, bir ay sonra işe dönmeye değil. Ben diye bir şey yok. İşe geri dönmeyi üç kez denedim, olmuyor. Endişelerim var, travmalar yaşıyorum, geceleri uyanıyorum, bu şeyi tekrar tekrar yaşıyorum" diye konuştu.

Festivale katılan bir diğer kişi olan 24 yaşındaki Yuval Raphael, baskının ardından yardım gelmesini beklerken "sekiz saat boyunca bir cesedin altında saklanmak zorunda kaldığını" söyledi.

Festivale katılıp, hayatta kalan bir başka kişi olan Naama Eitan ise "Hamas militanlarının yanından geçip etrafındakileri öldürürken bir ağacın altında saklandığını" kaydetti.

Eitan, "Şimdilik, psikoloğum olmasaydı burada olamazdım, gerçekten, burada olamazdım" ifadelerini kullandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı, intihar ettiği iddia edilen 50 kişi hakkında herhangi bir bilgi ya da istatistiğe sahip olmadığını açıkladı.

NOVA MÜZİK FESTİVALİ BASKINI

Hamas tarafından Yahudilerin Sukot Bayramı’na denk gelecek şekilde organize edilen Supernova Müzik Festivali alanına baskın yapılması ve çevredekilere ateş açılması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

Festival alanında çekilen görüntülerde onlarca kişinin boş bir arazide araçlarına binmeye çalıştığı, bazılarının da koştuğu görüldü. Baskında çok sayıda İsrailli vatandaşın da rehin aldığı belirtilmişti.

Öte yandan, Haaretz, İsrail güvenlik teşkilatına dayandırdığı bir haberinde, Hamas'ın festival hakkında ileri düzeyde bilgiye sahip olmadığını yazmıştı. 

Haaretz, İsrail polisinin soruşturmasına göre, "Askeri helikopterlerimizden biri, Re'im adlı İsrail yerleşim birimi yakınındaki festivalde bulunan bazı insanları yanlışlıkla öldürmüş gibi görünüyor" diye yazmıştı.

Yedioth Ahranoth gazetesi de daha önce İsrail helikopterlerinin festival alanına rastgele ateş açtığını yazmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler