Tayvan Savunma Bakanı Chiu, Çin'in bu yıl içinde Tayvan'a saldırabileceğini ima etti

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng, Çin'in bu yıl Tayvan'ın yakın bölgelerine "ani giriş" yapabileceğini ileri sürerek, ordunun "tetikte" olması gerektiği konusunda uyardı.

Yayınlanma: 06.03.2023 - 14:18
Tayvan Savunma Bakanı Chiu, Çin'in bu yıl içinde Tayvan'a saldırabileceğini ima etti
Abone Ol google-news

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng, Tayvan Boğazı'nda artan askeri gerilimin ortasında, Çin ordusunun bu yıl adanın yakın bölgelerine "ani girişine" karşı ordunun "teyakkuz" alinde olması gerektiği uyarısında bulundu.

Parlamentoda bir milletvekilinin sorularını yanıtlayan Chiu Kuo-cheng, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) Tayvan'ın hava ve deniz sahasına yakın bölgelere girmek için bahaneler bulabileceğini, çünkü Tayvan'ın, ABD ile askeri iş birliğini Pekin'in öfkesine yol açacak şekilde artırdığını söyledi.

Chiu, PLA'nın Tayvan'ın bitişik bölgesine "ani bir giriş" yapabileceğini ve adanın kıyı şeridinden 12 deniz mili olarak tanımladığı karasularına yaklaşabileceğini söyledi.

Chiu, "Bu yorumları özellikle bu yıl yapıyorum, yani onlar (Çin) bu tür hazırlıklar yapıyorlar. İleriye dönük olarak, gerçekten mecbur kalırlarsa güç kullanacaklardır" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler