UNRWA: İsrail Gazze'de 7 Ekim 2023'ten beri her gün bir sınıf dolusu çocuğu öldürdü

UNRWA: İsrail Gazze'de 7 Ekim 2023'ten beri her gün bir sınıf dolusu çocuğu öldürdü

15.07.2025 21:18:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
UNRWA: İsrail Gazze'de 7 Ekim 2023'ten beri her gün bir sınıf dolusu çocuğu öldürdü

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail Gazze Şeridi'nde her gün "bir sınıf dolusu çocuğu" öldürdüğünü açıkladı.

UNRWA Gazze Direktörü Sam Rose, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'de öldürülen çocuklara dikkat çekti. 

Rose, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı tarihten bu yana her gün "bir sınıf dolusu çocuğu" öldürdüğünü vurguladı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinin verilerine göre, İsrail'in son 21 aydır devam eden saldırılarında 18 binden fazla çocuk öldürüldü.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de şu ana kadar yüzde 18'i çocuk olmak üzere 4 bin 700 kişi ampute edildi. Ayrıca, Gazze'deki 42 bin çocuk annesini, babasını ya da her ikisini birden kaybetti, 70 bin çocuk ise yetersiz beslenme sorunu yaşıyor.

İlgili Konular: #israil #gazze