VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? VGM bursu ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) her yıl ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine veriliyor. Peki, VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? VGM bursu ne kadar?

Yayınlanma: 09.11.2023 - 10:49
VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? VGM bursu ne kadar?
Abone Ol google-news

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen bursun ne zaman açıklanacağı öğrenciler tarafından merak ediliyor. Ortaöğretim, yükseköğretim ve yabancı uyruklu öğrenciler belirlenen tarihler arasında başvurularını tamamlamıştı. Peki, VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? VGM bursu ne kadar?

VGM BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

VGM ortaöğrenim burs sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler yükseköğrenim burs sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Burs sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "16 Ekim 2023 tarihi itibariyle sona eren ortaöğrenim burs başvuruları için değerlendirme işlemlerinde sona gelinmiştir. Değerlendirme işlemleri tamamlandığında başvuru sonuçları www.vgm.gov.tr üzerinden açıklanarak, sorguya açılacaktır.

VGM BURSU NE KADAR?

2023-2024 eğitim yılında Ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak belirlenmiştir.

VGM BURSU HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

VGM BURSU NASIL ÖDENİR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank Şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10'una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler