Cumhuriyet yazarı Jale Özgentürk'ten Akşener’in açıklaması sonrası dalgalanan borsa için açıklama: Varlık Fonu alım yaptı iddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamaları sonrası Borsa İstanbul'da kayıplar derinleşti. Konuşma sonrası BİST 100 endeksindeki kayıp yüzde 3.5'i aştı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk, "Bu kısa süreli hareketliliğin giderilmesi için Türkiye Varlık Fonu'nun alım yaptığı iddia ediliyor'' dedi.

Yayınlanma: 03.03.2023 - 19:00
Cumhuriyet yazarı Jale Özgentürk'ten Akşener’in açıklaması sonrası dalgalanan borsa için açıklama: Varlık Fonu alım yaptı iddiası
Abone Ol google-news

Millet İttifakı’nın toplantısının ardından cumhurbaşkanı adayı konusunda partisiyle istişare etmek üzere partisinin Genel İdare Kurulu ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına 'ret oyu' verdiklerini açıkladı.

İKİ BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

İYİ Parti lideri, şöyle konuştu:

"Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazından altında bile yalnız bırakmadınız. Milletimiz sizi göreve çağırıyor.

Bu vazife reddedilemez, görmezden gelinemez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu karar milletindir. Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya şanlı mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz ya da trajik hikayede figüranlık yapacağız. Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız."

Millet İttifakı'nda yaşanan bu kırılma Türkiye gündeminin birinci sırasına yerleşti. Krizin ekonomiye etkisinin nasıl olacağı ise merak konusu oldu.

"EKONOMİNİN GELECEĞİ AÇISINDAN UMUTSUZLUK İÇERİYOR"

Cumhuriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk, ekonominin mevcut şartlarda zor durumda olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün enflasyon çok düşük miktarlarda açıklansa da Türkiye'de fiyat artışları özellikle gıdada bütün hızıyla sürüyor. Bu altılı masa umut olmuştu fakat bu umudu Meral Akşener yok etti. Doğrudan ekonomiyi etkilemeyecek bu hareket fakat seçimden sonrası AKP'nin yeniden iktidar olma ihtimalini gündeme getirmiş oldu. Bu ekonominin geleceği açısından umutsuzluk içeren bir durum."

VARLIK FONU DEVREDE İDDİASI

''İpler kopabilir'' iddiaları, borsada deprem yarattı, satışlar hızlandı. BİST 100 endeksindeki kayıp yüzde 3,5'i aştı. Borsadaki bu hareketliliğin kısa süreli olduğuna değinen Öztürk, "Bu hareketliliğin giderilmesi için ise Türkiye Varlık fonunun alım yaptığı iddia ediliyor" ifadelerini kullandı.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler