Sıvı yağ devi Yudum satıldı: İşte markanın yeni sahibi!

Sıvı yağ devi Yudum satıldı: İşte markanın yeni sahibi!

10.02.2026 15:06:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Sıvı yağ devi Yudum satıldı: İşte markanın yeni sahibi!

Türkiye'nin sıvı yağ sektöründe lider markası olan Yudum, Suudi Arabistan sermayeli Savola Gıda tarafından Gaziantep merkezli Tiryaki Agro'ya satıldı.

2007 yılından bu yana Savola Gıda çatısı altında bulunan Yudum', Gaziantep merkezli Tiryaki Agro'ya geçti.

Tarım Dünyası'ndan Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre; bu devralma ile markanın eski sahibi Suudi Arabistan merkezli Savola Gıda, Tiryaki Agro’nun stratejik ortağı konumuna geldi.

Satın almanın yaklaşık 1,5 yıl süren stratejik görüşmelerin ardından geldiği öğrenildi.

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, satın almaya ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Tiryaki Agro, Yudum’u satın aldı. Türkiye perakende sıvı yağ sektörünün lider markası Yudum’un hisseleri Tiryaki Agro’ya geçti. Savola Gıda bu kapsamda, Tiryaki Agro’ya stratejik ortak oldu.

Suudi Arabistan sermayeli Savola Gıda’nın 2007 yılında satın aldığı Yudum, zeytinyağı üretiminin yanı sıra ayçiçek yağı markası olarak pazar lideri konumunda. Yudum zeytinyağı 1975 yılından beri Ayvalık’taki fabrikada üretiliyor. Savola Gıda, Yudum markasının yanı sıra, Sırma markası ile mısır yağı, ayçiçek yağı, Vala ve Sava markaları ile margarin üretiyor. 

Ayvalık’taki fabrika yıllık 20 bin ton zeytinyağı üretim kapasitesine sahip. Burada üretilen zeytinyağları iç pazarın yanı sıra İsviçre, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri(ABD) ve Japonya dahil 25’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Gaziantep merkezli Tiryaki Agro ise, 1965’te kuruldu. Son yıllarda Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden. Gıda, tarım, hayvan beslenmesi, biyoendüstri, enerji, lojistik gibi bir çok sektörde faaliyet gösteriyor."

İlgili Haberler