1 kase aşure kaç kalori? Şekersiz aşure (diyet aşure) nasıl yapılır?
Halk arasında aşure ayı olarak da bilinen Muharrem ayı, bol bol aşure yendiği aylardan biri. Çoğu kişinin severek yediği aşurenin tüketimi de artıyor. hal böyle olunca "Bir porsiyon aşure kaç kalori? Şeker hastaları için şekersiz (Diyet) aşure de yapılabilir mi? Şekersiz aşura yapılırsa tatlı olur mu?" gibi soruları da akıllara geliyor. İşte o soruların cevabı...
Halk arasında aşure ayı olarak da bilinen Muharrem ayı, bol bol aşure yendiği aylardan biridir. Tabi Tüketim bu kadar artınca hem formuna dikkat etmek isteyenler bir kase aşure kaç kalori demeye başladı.
Peki, severek yediğimiz aşurenin gerçekte kaç kalori olduğunu biliyor muyuz?
Aşure içerisinde bulunan şeker ve kuru meyvelerden dolayı diğer tüm tatlılar gibi aslında oldukça kalorili bir tatlıdır. 100 gramında 313 kcal bulunmaktadır. Evimizde bulunan orta boy bir kasenin içine ise yaklaşık olarak 110 gram aşure doldurabiliriz. Bu da orta boy bir kase aşurede 344 kcal olduğunu gösterir.
Şekersiz aşure tatlı olur mu?
Evet olur. İçindeki ve süslemesinde kullanılan kuru meyvelerden aldığı tat çoğu beslenme uzmanına göre aslında yeterince şeker barındırıyor.
Nasıl yapılır?
Şekersiz aşure beslenme uzmanları ve diyetisyenlerin önerdiği bir tatlıdır. Bu şekilde hem aşurenin içindeki besinleri almamızı hem de şekeri yapay yerine doğal kuru meyvelerden almamızı sağlar. Daha çok şeker hastalarının ve formuna dikkat etmek isteyenlerin tercihi olan şekersiz aşure (diyet aşure) nasıl yapılır? İşte malzemeler...
Yarım kilo aşurelik buğday
1 bardak nohut
1 bardak kuru fasulye
250 gram 4'e bölünmüş kuru kayısı
250 gram 4'e bölünmüş kuru incir
150 gram kuru üzüm
100 gram kuş üzümü
Şekersiz aşure (diyet aşure) üzeri için:
Nar
Tarçın
Ceviz
Fındık
TARİFİ:
Hazırlamış olduğunuz buğdayı, kuru fasulyeyi ve nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün nohudun üzerindeki kabuğu rahatça soyabilirsiniz. Böylece piştikten sonra ayrılıp aşurenin içine karışmaz. Daha sonra ıslattığınız malzemeleri ayrı ayrı haşlayın. Sularını süzdükten sonra hepsini bir derin tencereye alıp karıştırın ve kaynatın. Üzerine hazırlamış olduğunuz kuru meyveleri katın. 10 dakika kadar tekrar kaynatın. Kaynattıktan sonra aşureleri kâselere alabilirsiniz. Üzerine süsleme için hazırladığınız malzemeleri dökün ve soğumaya bırakın. (Milliyet)
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği