Acı biber ömrü uzatıyor
Yemeklerini acıyla tatlandırmaktan hoşlananlara iyi haber İngiliz, Çin ve Amerikalı bilimcilerden geldi. Bilim insanlarının ortak araştırması; acılı yiyecekler tüketmenin, kanser, kalp ve solunum hastalıklarından ölüm riskini azalttığını gösterdi.
Araştırma, baharatlı yiyeceklerin, özellikle de acı kırmızı biberin ömrü uzattığını ortaya koydu. İngiliz, Çin ve Amerikalı bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre, her gün veya günaşırı acılı yiyecekler tüketenlerin, kanser, kalp ve solunum rahatsızlıklarından ölüm riskleri azalıyor.
ACI TAT, ÖLÜM RİSKİNİ YÜZDE 14 AZALTIYOR
Oxford Üniversitesi, Çin Tıp Bilimleri Akademesi ve Harvard Halk Sağlığı Fakültesi (Harvard School of Public Health ) tarafından gerçekleştirilen araştırmada; yaşları 30 ila 79 arasında değişen yaklaşık 500 bin Çinli'nin yeme alışkanlıkları ve sağlık durumları, 7 yıl boyunca incelemeye alındı.
Her gün veya günaşırı, baharatlı özellikle de acılı yiyecekler tüketenlerin haftada bir kez baharatlı yiyecekler yiyenlere göre ölüm risklerinin yüzde 14 azaldığı belirlendi.
MARİFET KAPSAİSİNDE
Özellikle acı kırmızı biberde bulunan kapsaisin maddesinin antioksidan özelliği bulunuyor. Kapsaisin ayrıca iltihap ve obeziteyi önlemede de etkili bir madde. Kapsaisinin kanserle mücadelede de rol oynadığı belirtiliyor. (NTV)
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!