Angelina Jolie: Mardin zoru başarmış

20 Haziran 2015 Cumartesi, 22:02
Angelina Jolie: Mardin zoru başarmış
Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek için önceki gece özel uçakla Mardin’e geldi. Jolie dün kızı Shioh ile BM’ye ait araçlarla Mardin merkezdeki 1. Cadde’ye gitti. Önce Şahmaran ustası Hasan Özcan’ın dükkânına giren Jolie, kızıyla 500 dolarlık alışveriş yaptı. Jolie burada üzerinde Osmanlı, Selçuklu ve Süryani motifleri bulunan el işlemeli bakır tepsi ve sürahi aldı.
Angelina Jolie: Mardin zoru başarmış
Pitt’e kehribar tespih Şahmaran ustası Hasan Özcan, Angeline Jolie’ye üzerinde Şahmaran resmi bulunan küçük bir bakır tepsi ile eşi Brad Pitt’e kehribar tespih hediye etti. Hasan Özcan, Mardin’in dinlerin ve dillerin bir arada barış içerisinde yaşayan bir kent olduğunu ve Şahmaran’ın hikâyesini Jolie’ye anlattı. Hasan Özcan, geleceğinden habersiz olduğunu, ilk gördüğünde kendisini tanımadığını söyledi.
Angelina Jolie: Mardin zoru başarmış
Jolie yürürken kendisine yönelen Mardinliye selam verdi. Mardinli ise Jolie’nin uzattığı eli öpüp başına koydu. Jolie bu hareket karşısında şaşırdı.
Angelina Jolie: Mardin zoru başarmış
Ardından Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret etti. Ardından Jolie ile BM yüksek komiseri Antonio Guterres Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti. Türk, Angelina Jolie’ye telkari kolye seti, Guterres’e de gümüş tespih hediye etti. Jolie, “Kentteki farklı dinler, inançlar ve diller hep birlikte hoşgörü ve barış içinde yaşıyor. Dünya için güzel bir örnek ve aslında bu dünya için çok zor olan bir şey. Sizler bunu başarıyorsunuz” dedi.
Angelina Jolie: Mardin zoru başarmış
BM’ye çağrı: Gelin görün BM iyi niyet elçisi Jolie sonra, Midyat Geçici Barınma Merkezi’ndeki Kürt Arap, Ezidi ve Türkmen mültecileri ziyaret etti. Basın toplantısı yapan Jolie, BM üyelerinin yaşanan dramı yerinde görmelerini istedi. İnsanların yerlerinden edilmesini engellemek için tüm kurumların etkin çalışma yapmasını isteyen Jolie, sığınmacılara verdikleri destekten dolayı Türkiye ve Ürdün’e teşekkür etti.

En Çok Okunan Haberler