Çin'in kontrolden çıkan roketi ilk kez görüntülendi


Çin'in uzay istasyonu için yolladığı ilk modülü taşıyan roketin gövdesinin kontrolden çıktığı yönündeki haberlerin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) roketi takibe aldı. Pentagon, Çin tarafından geçen hafta fırlatılan büyük bir roketin enkazının hafta sonu dünyaya düşmesini beklediğini duyurdu.

Ancak bilim insanları henüz roketin nereye düşeceğini bulamadı. Roketin dünya üzerinde herhangi bir yere düşebileceği belirtiliyor. Avrupa Uzay Ajansı da enkaz parçalarının 41'inci kuzey ve güney enlemleri arasına düşebileceğini açıkladı. Son olarak roket ilk kez görüntülendi.

Dünya'yı alarma geçiren kontrolden çıkan Çin'in yörüngedeki Long March 5B roketinin ilk görüntüsü gökbilimciler tarafından yayınlandı.

Dünya'dan 700 km uzakta olan roketin görüntüsünü 'Elena' robotik teleskopuyla görüntülemeyi başaran İtalyan gökbilimci Gianluca Masi, “Gökyüzü inanılmaz derecede parlaktı. Bu koşullar görüntülemeyi oldukça zor bir hale getirdi. Fakat robotik teleskopumuz sayesinde roketi görüntülemek başarılı oldu. Bu robotik tesisimizin gökyüzündeki nesneleri izleme konusundaki inanılmaz yeteneklerini gösteren bir olay” diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
-
Ekrem İmamoğlu'ndan flaş suç duyurusu
-
AKP'li üyeler oturumu terketti
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Erdoğan sürece mesafeli mi?
-
'Yapılabilecek en kötü açıklama'
-
Aslıhan Gürbüz isyan etti: 'Böyle geri zekalı olmayın!'
-
Bakanlık ünlü giyim markasını ifşa etti!
-
İBB Medya AŞ'ye operasyon!
-
İktidarın 'anayasa' hesapları
-
Okuyan'dan kritik değerlendirme