Mandalinanın ununu da yaptılar

17 Kasım 2018 Cumartesi, 13:04
Mandalinanın ununu da yaptılar
<video:1143622>
Mandalinanın ununu da yaptılar
Meşhur Bodrum mandalinasından üretilen ürünlerin arasına bir yenisi daha eklendi. Reçelinden, lokumuna, çikolatasından, sabununa kadar birçok ürünü bulan mandalinanın ununu da yaptılar. Bodrum mandalinasından üretilen yiyecek, içecek ve kozmetik ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Bodrum’da mandalina bahçesi olan ve lokum üretimi yapan iş adamı Erman Aras mandalinadan un yaptı. Kurutulmuş mandalinalar öğütülerek elde edilen mandalina unu pastalarda, kızartmalarda ve şekerleme ürünlerinde kullanılabiliyor.
Mandalinanın ununu da yaptılar
İlham kaynağı katkısız lokum oldu Kendi bahçesinden hasat ettiği mandalinalarla katkısız mandalina lokumu yapmaya karar veren Erman Aras lokumu yaptıktan sonra üstüne nasıl bir un kullanacağına karar veremedi. Elinde bulunan mandalinaları kurutup değirmende öğüten Aras, kuru mandalinadan un elde etti. Aras, daha sonra şeker ilavesiz, katkı maddesi bulunmayan mandalina lokumunun üzerini mandalina unu ile kapladı. Mandalina bahçesinde kurduğu araştırma merkezinde mandalinadan çerez, lokum, gazlı içecek gibi birçok ürün üreten Aras, mandalinadan un yaparak yeni bir ürün daha elde etmiş oldu.
Mandalinanın ununu da yaptılar
Birçok üründe kullanılabilir Ürettiği lokumların üzerini kaplamak için Mandalinadan un yapan Aras, ürettiği unun bir çok alanda kullanılabileceğini ifade etti. Mandalina ununun kızartmalarda, pastalarda, şekerlemelerde ve bir çok üründe kullanılabileceğini belirten Erman Aras şu sözlere yer verdi “Mandalina çok çeşitli alanlarda kullanılabilen bir meyvedir. Mandalinayı kuruttuğunuz zaman cips olarak atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz. Kurutulmuş mandalinayı una da çevirebilirsiniz. Una çevrilen Mandalina bir çok alanda kullanılabiliyor. Başta kekler olmak üzere pastalarda kullanılabilir. Pastacılığın yanı sıra mandalina unundan balığınızı da çok rahatlıkla kızartabilirsiniz.
Mandalinanın ununu da yaptılar
Biz farklı amaçlarla da kullanıyoruz. Mandalina lokumu yapıyoruz. Şekersiz, su katmaksızın kendi mandalina suyundan yapıyoruz. Şekersiz mandalina lokumumuza şeker kullanmadığımız için üzerine pudra şekeri de kullanamıyoruz. Bunun için yaptığımız mandalina unu ile birlikte üstünü kaplıyoruz. Böylece tam Bodrum kokan bir ürün elde etmiş oluyoruz” dedi.
Mandalinanın ununu da yaptılar

En Çok Okunan Haberler