Mutluluk veren besinler

05 Ağustos 2015 Çarşamba, 17:24
Mutluluk veren besinler
Pazı Yeşil yapraklı sebzelerden pazı, folik asit deposudur. Folik asit, modunuzu yükseltmeye yardımcı olan süper bir bileşendir. Yapılan araştırmalarda folik asit oranı düşük olan kişilerin depresyona daha çok yakalandığı da gözlemlenmiş. Hem lif deposu hem de folik asit zengini bu sebzeyi beslenme listenizden asla eksik etmeyin
Mutluluk veren besinler
Kuşkonmaz Kuşkonmaz, folik asit içeren bir başka süper besindir. Ayrıca yüksek miktarda C vitamini içeren kuşkonmaz, depresyona savaş açar.
Mutluluk veren besinler
Yulaf Sağlıklı kahvaltıların yıldızı yulaf, zengin bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, depresyon ve anksiyeteyle savaşarak moralinizin hep yüksek kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda lif deposu olan yulaf, uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olur.
Mutluluk veren besinler
Badem Badem, hafızayı güçlendiren ve depresyonu önleyen magnezyum içeriğiyle oldukça sağlıklı bir kuru yemiştir. Kalp sağlığını da koruyan bu kuru yemiş, kuru meyveyle birlikte tüketildiğinde muhteşem bir ara öğün alternatifi olabilir. Günde bir avuç badem, modunuzun yükselmenize destek olacaktır.
Mutluluk veren besinler
Bitter çikolata Tam bir tatlı bağımlısı mısınız? Hafızayı güçlendirmeye yardımcı olan bileşenler içeren bitter çikolata, aynı zamanda mutluluk da verir. Yapılan araştırmalara göre kakaoda bulunan flavonoidler, stresi vücuttan uzaklaştırmaya yardımcı oluyor.
Mutluluk veren besinler
Domates Domatesin içeriğindeki likopen adlı antioksidan, serbest radikallere savaş açar. Aynı zamanda yüksek miktarda folik asit içeren domates, depresyonu önlemeye yardımcı olur.