Müzeler Şehri Bakü

22 Ağustos 2017 Salı, 16:48
Müzeler Şehri Bakü
Müzeler Şehri Bakü Ünlü Mimar Zaha Hadid’in imzasını ve Haydar Aliyev’in adını taşıyan Haydar Aliyev Merkezi, Halı Müzesi, Taghiyev Tarih Müzesi, Güzel Sanatlar Müzesi, Modern Sanatlar Müzesi, Kukla Müzesi, Mugam Merkezi ve onlarcası... İşte Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de görülebilecek müzeler: Modern Sanat Müzesi Museum of Modern Art… Şehir merkezinde yer alan ve son derece sıkı korunan müzede, günümüz genç sanatçılarının eserlerinden Picasso ve Salvador Dali’nin yapıtlarına kadar çok zengin bir koleksiyon mevcut. Müzenin en değerli eserleri arasında yer alan ve fotoğraf çekmenin yasak olduğu alanda Salvador Dali’nin bir heykel çalışması ve Picasso’nun resimleri sergileniyor.
Müzeler Şehri Bakü
Azerbaycan Ulusal Tarih Müzesi Azerbaycan dilinde Az?rbaycanTarixMuzeyi olarak adlandırılan müze, Bakü’nün en büyük müzesi. Tagiyev Sokağı’nda yer alan müze, 1920 yılında kuruldu. İki bölümden oluşan müzenin ilk bölümü; Azerbaycan'ın en eski dönemlerinden itibaren elde edilen arkeolojik ve etnografik malzemelerin sergilendiği Milli Müze. Arkeolojik malzemeler Manna, Midya, Skif, Atropatena, Albanlar dönemlerine ait. Müzenin diğer bölümü ise Azerbaycan’ın en ünlü zenginlerinden Hacı Zeynel Abidin'in yaşadığı evden oluşuyor. Azerbaycanlıların tabiriyle “Milyoncu” olan Hacı Zeynel Abidin, arazisinde petrol bulunmasının ardından büyük bir servetin sahibi oluyor. Hacı Zeynel Abidin'in evi, dönemin ihtişamını ve zenginliğini gözler önüne seriyor.
Müzeler Şehri Bakü
Halı Müzesi Dünyaca ünlü Azerbaycan halılarının öyküsü bu müzede saklı. Azerbaycan’ın çeşitli bölgelerini temsil eden yaklaşık 6 bin halı ve diğer sanat eserlerinin sergilendiği Azerbaycan Halı Müzesi, dünyadaki ilk ve en büyük halı müzesi olma özelliğini taşıyor. Müze 1967 yılında halıcı ressam Letif Kerimov'un rehberliği ile kuruldu. Ortaçağ'dan günümüze tüm Azerbaycan'ı kapsayan çeşitlilikte değişik bölgelere özgü Azerbaycan halıları sergilenmektedir.

En Çok Okunan Haberler