Üzerine beton yığıldı... Tedavi için bürokrasiyi aşamıyor
Hakkari Yüksekova’da iki yıl evel evde uyuduğu sırada üzerine yan binadaki inşaatın harcı dökülen Kumru Konak, devlet bürokrasisini aşamadığı için yurt dışında tedavi olamıyor. Kardeşini yurt dışında tedavi ettirmek isteyen Ali Ekber Konak,“Almanya’daki hastanede tedavi için 4 Temmuz gününe randevu verildi. Evraklarımız onaylanmadığı için tedaviye gidemiyoruz. Maddi olarak kendi imkanlarımız ile tedavi ettirmemiz ise çok zor. Kardeşimin iyileşebilmesi için devletten raporun onaylanmasını bekliyoruz” dedi.
Kumru Konak, 2014 yılında Hakkari Yüksekova’ya Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak gitti. Mesleğinde bir yılını doldurmak üzereyken, evinin bitişiğindeki arazide yapılan kaça inşaatta binaya fazla beton harcı dökülmesi sonucu çöken kolonlar Konak’ın uyuduğu odanın duvarlarında delik açtı. Konak delikten odasına akmaya başlayan yüzlerce kiloluk beton harcın altında kalarak bitkisel hayata girerken aradan geçen 2 yılda ise tedavisini yurt dışında sürdürebilmek için mücadele veriyor.
Türkiye’de bilinci kapalı hastaları tedavi edecek kliniklerin olmaması sebebiyle Kumru Konak’ın ağabeyi Ali Ekber Konak, kız kardeşini Almanya’da tedavi ettirebilmek için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden “yurt dışında tedavi için uygundur” raporu aldı. Yönetmelik gereği Konak’ın yurt dışında tedavi olabilmesi için raporun Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından da onaylanması gerekti. Ancak Numune hastanesi Konak’ın yurt dışında tedavi için uygun olmadığı raporunu verdi.
Evdeki imkanlarla kardeşinin sağlık durumunda küçükte olsa ilerleme sağlanabildiğini ve Almanya’da bu tedavinin yapılabildiğini öğrendiğini söyleyen Ali Ekber Konak, “ Almanya’daki hastane 4 Temmuz tarihine randevu verdi. Hekim bana ‘evde bu kadarın yaptıysanız biz daha iyisini yaparız’ dedi.
Kumru’nun sosyal güvencesi zaten var. Ancak onay verilmeyince ileri gidemiyoruz. Orada 8 haftalık bir tedavi süreci olacak. Eğer bu süreç olumlu gelişirse devamı olacak. Bizim oraya kendi maddi imkanlarımızla götürme şansımız yok. Zaten kendimiz götürürsek tedavi masrafları 2 katına çıkıyor. Maddi yardım için de devletten izin alınması gerekiyor. Biz devletten kardeşimin raporunun onaylanmasını ve 4 Temmuz’da hastaneye yatırılması için işlemlerin hızlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!