Yarım kalan hayatlar

21 Temmuz 2015 Salı, 16:17
Yarım kalan hayatlar
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler geride yarım kalan hayaller ve gözyaşı bıraktı.
Yarım kalan hayatlar
Alper, 19 yaşında bir anarşist Eskişehirli Alper Sapan da daha 20 yaşında patlayan bomba ile aramızdan ayrıldı. 24 Mayıs 2014’de Kadıköy’de Vicdani Ret Derneği’nin yaptığı etkinlik kapsamında şunları söylemişti: “Merhaba, ben Alper Sapan. 19 yaşında bir anarşistim. Kimse için ölmeyecek, öldürmeyeceğim...”
Yarım kalan hayatlar
Çete kurşunu polis şiddeti... Cebrail Günebakan, 23 yaşındaydı. Elazığ Karakoçanlı olan Cebrail, İstanbul’da Maltepe Gülsuyu’nda yaşıyordu. Muğla’da üniversite öğrencisiydi. ESP Maltepe ilçe örgütü etkinliklerine katılıyordu. Türkiye, Cebrail’i Adana’daki Kobani’de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken, bir polisin ağzına parmaklarını soktuğu fotoğrafla tanımıştı. Cebrail, ayrıca Gülsuyu’nda çetelere karşı mücadele eden Hasan Ferit Gedik’in vurulmasından kısa bir süre önce çeteler tarafından vurularak sırtından yaralanmıştı.
Yarım kalan hayatlar
‘Erdoğan ciğerin yansın’ İstanbul Üniversitesi’nde psikoloji bölümü son sınıf öğrencisi olan Murat Yurtgül, savaştan etkilenen Kobanililere psikolojik destek verecekti. Oğlunun ardından ağıtlar yakan anne Şemsa Yurtgül, yaşananlar konusunda Erdoğan’ı suçlayarak, “Erdoğan onları yarattı, onlara yardım etti. Sonra onlar gelip bizi öldürüyorlar. Bu nasıl insanlık, nasıl Müslümanlık? En büyük IŞİD Erdoğan’dır” ifadesini kullandı. Murat’ın teyzesi Zübeyde Solak da Erdoğan’ı eleştirerek “Bizim ciğerimiz nasıl yandıysa, senin de ciğerin yansın” dedi.
Yarım kalan hayatlar
Parasının yetmediği parkayla fotoğraf Samsunlu Ali Can Vural SGDF üyesiydi. Vural 2013 yılında yaptığı paylaşımda “İşte devrimci ruh budur hayalini kurduğun parkaya paran yetmeyince hatıra olsun diye mağazada foto çektirmek” diyerek bir fotoğrafını paylaşmıştı. Vural’ın 2 yıl önce attığı bu tweet acı kaybından sonra çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.
Yarım kalan hayatlar
‘Cesedim bir dağ gibi ağır’ Patlama sonrası ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Polen Ünlü de dün hastanede yaşamını yitirdi. Ailesiyle birlikte yaşayan 23 yaşındaki Ünlü Felsefe öğrencisiydi. HDP Beşiktaş İlçe Örgütü’nde çalışan Ünlü’nün sosyal medya hesabındaki fonunda yazan şu satırlar dikkat çekti, “Cesedim dağ gibi ağır. Yüzbinlerce kadın kolu bu kocaman dağı kaldırıp omuzlarına alırken sizin yerinize sarsacak müthiş bir kahkaha atacaklar.”
Yarım kalan hayatlar
Daha 18’indeydi’ Mücahit Erol, Şanlıurfa’da müzik bölümünde okuyordu. “40 yıldır biz barış istiyoruz” diyen Mücahit’in annesi Beste Erol, “Bizim yüreğimiz yandı, kimsenin yüreği yanmasın artık. Oğlumun ne zararı vardı? Silah almadı eline, oraya yardım için gitti. Ama Erdoğan, TIR’ları silah doldurdu onlara verdi. Biz sadece barış istedik” diye isyan etti.
Yarım kalan hayatlar
Hukuk öğrencisi olmak üzereydi Fikriye Ece Dinç. Henüz 19 yaşındaydı. Dinç ailesinin tek çocuğuydu Ece. Üniversite sınavına girmişti. Puan sonuçları geldiğinde hedefi olan hukuk alanında akademik kariyer yapabileceği sevincini yaşamıştı. Televizyonlar son dakika anonsu geçmeye başladı. Suruç’a giden aile önceki gece 03.00 sıralarında Ece’nin cansız bedenine ulaştı.
Yarım kalan hayatlar
Ölüme birlikte gittiler Ölen gençlerden bir diğeri de Kocaeli’nde yaşayan İstanbul’dan Suruç’a giden ekipte yer alan Nuray Koçan’dı. Koçan 21 yaşında, Kocaeli Üniversitesi öğrencisiydi. Aynı üniversite ve bölümden arkadaşı Nazlı Akyürek de. Ölüm onları yine birlikteyken buldu
Yarım kalan hayatlar
‘Benim kızım gibiydi’ Maltepe HDP Eşgenel başkanlarından Duygu Tuna’da yaşamını yitirenler arasındaydı. Gülsuyu’nda market işleten ve işleri nedeniyle gitmekten vazgeçen Kalendar Maden, Duygu için “Kızım gibiydi. Sürekli görüşürdük. Uçan kuşu bile bilen bir devletin katliamı önleyememesi mümkün mü” dedi.
Yarım kalan hayatlar
‘Biraz da Kobani’ye çalışayım’ 23 yaşındaki Uğur Özkan, İstanbul’da inşaat işçiliği yapıyordu. “Bunca zaman sermaye için çalıştım. Bir hafta da Kobani için çalışayım” diyerek Suruç’a gitti. Özkan, Kobani’nin yeniden inşasına katkı sunmayı amaçlıyordu. Ancak saldırı, Uğur’u da hayattan kopardı.
Yarım kalan hayatlar
20 YAŞINDAKİ EZGİ'NİN ÜMRANİYEDEKİ EVİNDE ACI SURUÇ'taki canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren gençlerden 20 yaşındaki Hatice Ezgi Sadet Ümraniye'liydi. Ezgi'nin ölüm haberi ailesinin yaşadığı sokağa ateş düşürdü. Ezgi'nin anne ve babası acı haberi alır almaz kızlarının cenazesi için Gaziantep'e gitti.
Yarım kalan hayatlar
SON GÖRÜNTÜSÜ Suruç'a gitmeden önce arkadaşlarıyla birlikte Kadıköy'deki basın açıklamasına katılan Ezgi Sadet son olarak burda kameralar tarafından net olarak görüntülenmişti. Üzerinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu yazılı önlük bulunan Ezgi Sadet en önde pankartı tutuyordu.
Yarım kalan hayatlar
STAJINI ANTİK KENT KAZISINDA YAPTI Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde okuyan Ezgi, hergün Ümraniye'den Beşiktaş'a okula gidiyordu. Çevresinde güler yüzlü olarak tanınan Ezgi, yakın bir zamanda da Muğla'daki Tlos Antik Kenti kazılarına stajyer olarak katılmıştı.
Yarım kalan hayatlar
"ANNE VE BABASININ ONAYIYLA GİTTİ" Amcalar ve yakın akrabaların İstanbul'da üzüntülü bekleyişi sürüyor. Görüntü alınmasını istemeyen ve kameraya konuşmayan Hatice Ezgi Sadet'in yakınları," O çok yardımseverdi. Annesinden babasından izin alarak, Kobani'deki çocuklara yardım etmeye gitti. Ona ve arkadaşlarına kıyanları lanetliyoruz " demekle yetindi.
Yarım kalan hayatlar
SURUÇ'TA HAYATINI KAYBEDEN NAZEGÜL POYRAZ 55 YAŞINDA VE 4 ÇOCUK ANNESİYDİ SURUÇ'ta canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 55 yaşındaki Nazegül Boyraz'ın Maltepe Zümrütevler'deki evinin bulunduğu sokakta da acı hakim. Boyraz'ın eşi ve çocukları cenazeyi almak için Şanlıurfa'ya gitti. Ağabey Rıza Şeker, amca Hıdır Şeker ve akrabası Kadir Boyraz ailenin evinin bulunduğu sokakta taziyeleri kabul ediyor. Boyraz'ın eşi ve çocukları, cenazeyi almak için Şanlıurfa'ya gitti.
Yarım kalan hayatlar
CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ KIZI DAHİL 4 ÇOCUK ANNESİYDİ CHP Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Boyraz'ın da annesi olan kızkardeşinin 4 çocuk sahibi olduğunu belirten Rıza Şeker, “En son 2 ay önce İstanbul'da görüştük. Benim oraya gittiğinden haberim yoktu. Acı haberi Sivas'ta aldım. Yarım ekmeğini eşiyle dostuyla bölüşen bir yapıdaydı. Neşe dolu bir insandı" dedi. Almanya'da yaşayan amcası Hıdır Şeker, "Pazar günü saat 14.00 sıralarında bayramlaştık. Hatta 'son gün bayramlaşırılır mı?' diye espri de yaptık. Acı haberi alınca dünyam başıma yakıldı" diye konuştu. Bir başka akrabası Kadir Boyraz ise “250 adam Kadıköy'den oraya gidiyor. Neden önlem alınmadı. Anlamış değilim" diye konuştu.
Yarım kalan hayatlar
KORAY ÇAPOĞLU'NUN SON GÖRÜNTÜLERİ Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün bombalı intihar saldırısında ölenlerin arasında yeraldığı belirtilen Koray Çapoğlu birçok eylemde elinde Trabzonspor bayrağı ile görüntülenmişti. Çapoğlu, Çarşı grubuna yargılandıkları davada destek için adliye önüne de gitmişti. Koray Çapoğlu,Validebağ davasında da adliye önünde yeralmıştı. Koray Çapoğlu son olarak ise pazar günü Kadıköy'den Suruç'a hareket ederken kameralara yansımıştı. Çapoğlu'nun elinde yine Trabzonspor bayrağı vardı.
Yarım kalan hayatlar
YÜKSEKOVALI ÖĞRETMEN SURUÇ'TAKİ PATLAMADA ÖLDÜ ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi'ndeki patlamada hayatını kaybedenlerden birinin de Yüksekovalı İngilizce öğretmeni 28 yaşındaki Süleyman Aksu olduğu belirlendi. Şanlıurfa'nı Suruç ilçesi'nde dün meydana gelen ve büyük bir üzüntüye neden olan bombalı saldırıda hayatını kaydeneler anılırken, hayatını kaydenler arasında Yüksekovalı öğrentemen Süleyman Aksu'nun da bulunduğu belirtildi. İlçedeki Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Aksu'nun ölümü, büyük bir üzüntüye neden oldu. Otopsi işlemlerini ardından Aksu'nun cenazesinin, ailesi Yüksekova Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin ve Meya-Der yetkilileri tarafından Gaziantep'ten alınacağı belirtildi.
Yarım kalan hayatlar
ÖĞRETMENLERİ İÇİN YÜRÜDÜLER Suruç İlçesi'ndeki patlamada hayatını kaybeden İngilizce öğretmeni 28 yaşındaki Süleyman Aksu için bir grup öğrenci, öğretmen yürüyüş yapıp daha sonra taziye ziyaretinde bulundu. İngilizce öğretmeni Aksu'nun öğretmenlik yaptığı Şemsettin Onay Lisesi önünde bir araya gelen öğrenciler ve öğretmen arkadaşları ellerindeki pankartlarla ve sloganlarla ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'ne kadar yürüdü. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede, esnafta da yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş sırasında duygusal anlar da yaşandı. Bazı öğrenciler ve yakınları gözyaşı döktü.
Yarım kalan hayatlar
Öğrenciler daha sonra Aksu için evlerinin bahçesinde kurulan taziye çadırına gitti. Öğrenciler Suruç’ta hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan öğretmen Kenan Canan, "Kobani’de yıkılan umutları yeşertmeye, kütüphane, çocuk parkı yapmaya gideceklerdi. Aslında sadece Kobani’nin inşası için değil, tüm dünyaya kardeşlik mesajı vermek isteyen güzel yürekli insanlarımıza haince bir saldırı düzenlendi. Saldırıda yaşamını yitiren güzel yürekli insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar dileriz" dedi.
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar
Yarım kalan hayatlar

En Çok Okunan Haberler