Yazın tok tutan 20 besin

Yazın tok tutan 20 besin
24 Mayıs 2016 Salı, 15:47
Yazın tok tutan 20 besin
Dr. Dyt. Tuba Kayan, yazın tok tutan besinleri anlattı. İşte o besinler... Demir deposu-Kırmızı kapya biber tüketin: İçeriğinden dolayı metabolizmayı hızlandırır. Demir içeriği yüksektir.
Yazın tok tutan 20 besin
İşte tokluk onda gizli-Mango tüketin: Yüksek miktarda A, E, C vitamini içerdiğinden antioksidan kapasitesi oldukça yüksektir. İçerdiği lif sayesinde hem tok tutar, hem de sindirim sistemine yardımcı olur.
Yazın tok tutan 20 besin
Geleneksel lezzetleri tadın-Yoğurt yada ayran: Protein ve kalsiyum içeriği yüksek besinlerdir. Yüksek kalsiyum dokulardaki yağlanmayı azaltmada etkindir. Bol naneyle, dereotuyla ve salatalıkla yapılmış bir cacık, hem posa içeriği yüksek, hem de dereotuyla beraber daha fazla kalsiyum içerir.
Yazın tok tutan 20 besin
Anneanne çorbasına dönüş-Soğuk çorba: Haşlanmış nohut, haşlanmış buğday, sulandırılmış yoğurttan yapılan soğuk çorbanın üzerine bol nane ve dereotu eklendiğinde, hem posa içeriği artar hem de C vitamini artar. Içine eklenen kurubaklagil ve buğday posa içeriğini arttırdığından doygunluk hissi verecek ve geç açıkmayı sağlayacaktır.
Yazın tok tutan 20 besin
Her yemeğin yanında 5 dal maydanoz: A, C ve E vitamini kaynağıdır. Yemeklerin yanında yenen 5-10 dal maydanoz, günlük c vitamini gereksiniminin 1/3’ünü karşılamaktadır. İdrar söktürücü ve ödem atıcı etkisi bulunmaktadır.
Yazın tok tutan 20 besin
Acıkmayı geciktiren bir sihirdir barbunya: Midede kalış süresi uzundur, dolayısıyla sindirime geç katıldıkların dolayı tokluk hissini arttırırlar. Hem acıkmayı geciktirir, hem de barsak hareketlerini artırır.
Yazın tok tutan 20 besin
İştahı tarçınla baskılayın: İnsülinin hücrelere bağlanmasını sağlayan enzimi etkinleştirir, engelleyen enzimi azaltır. Dolayısıyla insülin direncinin azaltarak, iştah kontrolüne katkı sağlamaktadır. Iştahı baskılayarak, özellikle karbonhidrat isteğini kırmaktadır.
Yazın tok tutan 20 besin
Liflerin krıraliçesi-Yulaf: İçindeki çözünebilir lif hem tokluk hissi verir, hem de açlık hissini geciktirir. İçerdiği dirençli nişastayla, metabolizmayı hızlandırmaktadır.
Yazın tok tutan 20 besin
Protein deposu börülcenin dünyasını keşfedin: Bitkisel kaynaklı doyurucu protein yüklü ve sindirim sistemi için oldukça yararlıdır. Vitamin ve mineral içeriği oldukça yüksektir.
Yazın tok tutan 20 besin
Hazmı kolaylaştıran ananas: Aynı zamanda yemekle beraber oluşan şişkinliğin ve ödemin vücuttan atılmasına oldukça yardımcıdır.
Yazın tok tutan 20 besin
Vitamin depoları-Kalp dostu Ahudu/Frambuaz: C, E ve K vitamini, folik asit, potasyum, bakır, mangan mineralleri, lif açısından zengin bir meyvedir. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı koruyucu etki gösterir. Kalp sağlını koruyucu ve kan sulandırıcı özelliği bulunmaktadır.
Yazın tok tutan 20 besin
Kansızlığa çare-Kırmızı üzüm: Kalp hastalıklarında olumlu etkisi vardır. Her gün 7-8 det çekirdekli kuru kırmızı üzümün tüketimi önerilir. Kansızlık durumunda, iyi bir ara öğündür
Yazın tok tutan 20 besin
Böğürtlen ile güzelleşin: Böğürtlenin içinde bulunan ellagik asit, antioksidandır. Böğürtlenin en önemli etkisi cildi gençleştirmesi ve hücre yaşlanmasını geciktirmesidir. Böğürtlen kan şekerini dengeler, kanı temizler, cildi güzelleştirir. C vitamini deposudur ayrıca B grubu vitaminleri de içerir.
Yazın tok tutan 20 besin
Bağışıklık sitemi dostu-Kara dut: İçinde C, B ve K vitamini, diyet lifi ve demir içerir. İçerdiği demir sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirerek kan yapımını arttırır.
Yazın tok tutan 20 besin
Kırmızın kralı-Domates tüketin: Yapılan araştırmalarda kalp hastalıkları oluşum riskini azalttığı görülmüştür.
Yazın tok tutan 20 besin
Bir portakalın dört katı vitamin-işte Guava: Guava yüksek oranda içerdiği diyet lifleri, A,C vitamini, folik asit, potasyum, manganez, bakır gibi elementler sayesinde süper meyveler grubu içerisindedir. Öyle ki düşük kalorili bilinen türden bir tane guava (elma guavası) bir portakalın 4 katı kadar vitamin içerebilir. Özellikle kırmızı ve pembe olanı çok fazla oranda likopen içerir.
Yazın tok tutan 20 besin
Antioksidan deposu-Kızılcık: Kalp hastalığı ve kansere karşı koruyucu etki göstermektedir. Özellikle yaz aylarında sık oluşan idrar yolu enfeksiyonlarını(sistit) gidermede oldukça önemlidir.
Yazın tok tutan 20 besin
Mordan vazgeçmeyin-Mürdüm eriği: Potasyum ve magnezyum açısından oldukça zengindir. Içinde bulunan lif içeriğinden dolayı sindirim sistemine yardımcıdır.
Yazın tok tutan 20 besin
Yazın vazgeçilmesi-Karpuz: Yüksek oranda C ve a vitamini içerir. Karpuz çekirdeğinde bulunan cucurbocitrin adlı madde böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde yardımcı olur. Ara öğünlerde alınan miktar2 dilimi geçmemelidir!..
Yazın tok tutan 20 besin
Doğal uyku desteği alın-Kiraz ve kiraz sapı: Eklemlerdeki iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olmasının yanı sıra içerdiği vücudun doğal uyku düzenini destekler. Kiraz saplarından demlenerek hazırlanan içeceğin de böbrek fonksiyonlarını hızlandırarak, idrar çıkışını arttırması ve ödem oluşumunun giderilmesinde yardımcı olur.