Kurabiye, Türk mutfağında ve dünya mutfaklarında en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Özellikle damla çikolatalı kurabiye, çıtır dışı ve yumuşacık iç dokusuyla kahve saatlerinin ve çay keyfinin vazgeçilmezidir. Peki, ağızda dağılan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis damla çikolatalı kurabiye tarifi...

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE YAPILIŞI
Tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri mikserle kremamsı olana kadar çırpın.
Yumurtayı ekleyip karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Damla çikolatayı hamura ilave edip spatula ile karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12–15 dakika, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğutun.
Bu sayede kurabiyeler dışı çıtır, içi yumuşak kalacaktır.
Afiyet olsun!