Asya mutfağından enfes bir sokak lezzeti: MasterChef Dan Dan Noodle tarifi

Asya mutfağından enfes bir sokak lezzeti: MasterChef Dan Dan Noodle tarifi

3.09.2025 15:46:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Asya mutfağından enfes bir sokak lezzeti: MasterChef Dan Dan Noodle tarifi

Dan Dan Noodle, hem hızlı hazırlanışı hem de benzersiz aromalarıyla sofralarınıza farklı bir hava katacak. Peki, Asya mutfağının çok sevilen bu sokak lezzeti nasıl yapılır? İşte, leziz MasterChef dan dan noodle tarifi...

Çin mutfağının sevilen sokak lezzetlerinden Dan Dan Noodle, baharatlı sosu, kıymalı harcı ve doyurucu erişteleriyle sofranıza Asya rüzgârı estiriyor. Peki, Asya mutfağının çok sevilen bu sokak lezzeti nasıl yapılır? İşte, leziz MasterChef dan dan noodle tarifi...

Image

DAN DAN NOODLE TARİFİ

Malzemeler:

300 gr buğday eriştesi

200 gr dana veya tavuk kıyması

2 yemek kaşığı susam yağı

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı tahin veya fıstık ezmesi

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı acı biber yağı veya pul biber

1 tatlı kaşığı şeker

1 adet taze soğan (doğranmış)

Tuz, karabiber

DAN DAN NOODLE YAPILIŞI

Kaynar suda erişteleri 6-7 dakika pişirin, süzüp bir kenara alın.

Bir tavada susam yağını ısıtın, sarımsakları ekleyin ve kıymayı kavurun. 

Tuz, karabiber ve biraz soya sosu ekleyerek lezzetlendirin.

Ayrı bir kasede soya sosu, sirke, tahin, acı biber yağı ve şekeri karıştırın.

Haşlanan erişteleri sosla harmanlayın. 

Üzerine kavrulmuş kıymayı ekleyin.

Üzerini taze soğan ve dilerseniz kavrulmuş susam ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Daha yoğun bir tat için Sichuan biberi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!