Asya mutfağından enfes bir sokak lezzeti: MasterChef Dan Dan Noodle tarifi
Dan Dan Noodle, hem hızlı hazırlanışı hem de benzersiz aromalarıyla sofralarınıza farklı bir hava katacak. Peki, Asya mutfağının çok sevilen bu sokak lezzeti nasıl yapılır? İşte, leziz MasterChef dan dan noodle tarifi...
Asya mutfağından tavaya gelen lezzet: Tavuklu noodle
Hem doyurucu hem pratik… Uzak Doğu’nun sokak lezzetlerini evinde denemek isteyenler için enfes bir tarif: Tavuklu Noodle!
4 öğrenci, 'noodle'dan zehirlendikleri şüphesiyle hastanelik oldu
Burdur'da öğle arasında okul dışındaki marketten alıp yedikleri 'noodle' diye bilinen hazır erişteden zehirlendikleri şüphesiyle 4 öğrenci tedaviye alındı.
Uzak Doğu Asya mutfağının en sevileni: Dana etli noodle tarifi
Uzak Doğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan noodle, dana etiyle birleştiğinde enfes bir öğün sunuyor. Pratik yapımı ve doyurucu içeriğiyle, bu tarifi mutlaka denemelisiniz!
'Zehirlenme riski oluşturabilir...'
Danimarka, Güney Kore'den ithal edilen ve 'çok acı' olduğu belirtilen noodle ürünlerini raflardan toplatma kararı aldı. Yetkililer, bu ürünlerin tüketicilerde akut zehirlenmeye yol açabileceğini belirterek uyarıda bulundu.
Makarna tüketirken nelere dikkat edilmeli?
Ülkemizde en çok fiyonk, burgu, kalem, boru, spagetti ve erişte gibi formları daha çok tercih edilse de tam 600 farklı makarna çeşidi bulunmaktadır. Günümüzde buğdayın makarna şeklindeki tüketim oranı, ekmek şeklindeki tüketimine kıyasla oldukça artmıştır. Kurutulmuş makarnanın bozulmadan uzun süre muhafaza edilmesi de çokça tercih edilmesinin sebeplerinden biridir. Peki makarna tüketirken nelere dikkat edilmeli?