Çay saatlerine çok yakışan, ister kahvaltıda ister ara öğünlerde keyifle tüketilebilecek bir börek tarifine ne dersiniz? İşte hem kolay hazırlanışı hem de enfes lezzetiyle sofraların yıldızı olacak ıspanaklı kalem börek tarifi…
MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 300 gram ıspanak (ayıklanmış ve doğranmış)
- 150 gram beyaz peynir
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harcı için)
- Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için:
Sıvı yağ
YAPILIŞI
İç harcını hazırlayın: Soğanı yemeklik doğrayın ve tavada sıvı yağ ile soteleyin. Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ocaktan aldıktan sonra ezilmiş beyaz peyniri, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Yufkaları hazırlayın: Bir yufkayı tezgâha serin ve dört eşit parçaya kesin (üçgen olacak şekilde). Her parçaya hazırladığınız süt ve yağ karışımından sürün.
Börekleri sarın: Geniş kısmına iç harçtan yerleştirin ve sigara böreği gibi rulo şeklinde sarın. Uçlarını hafifçe suyla ıslatarak yapıştırın.
Kızartma: Tüm börekleri sardıktan sonra, bol kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Havlu kağıt serili tabağa alın.