Tatlı deyince akla gelen klasik tariflerden sıyrılmak ve sofranıza zarif bir dokunuş katmak istiyorsanız, merengli tart tam size göre! Kıtır tart tabanı, içindeki nefis limon dolgusu ya da meyveli krema ve üzerinde bulut gibi kabaran parlak mereng… Görünümüyle büyüleyen, lezzetiyle etkileyen bu tatlı, çay saatlerinin ve özel davetlerin yıldızı olmaya aday. Peki, hafifliği ve aromasıyla damak çatlatan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes merengli tart tarifi...

MERENGLİ TART TARİFİ
Malzemeler
Tart tabanı için:
125 gr tereyağı (soğuk, küp doğranmış)
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı soğuk su (gerekirse)
Limonlu krema (dolgu) için
1 su bardağı taze limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
Mereng (Üzeri için):
3 adet yumurta beyazı
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu veya bir tutam tuz
MERENGLİ TART YAPILIŞI
Un, pudra şekeri ve tereyağını yoğurarak kum kıvamına getirin.
Yumurta ve gerekirse 1-2 kaşık su ekleyerek hamuru toparlayın.
Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru tart kalıbına yerleştirin, çatalla birkaç yerini delin ve 180°C fırında 20 dakika kadar ön pişirme yapın.
Limon suyu, limon kabuğu, yumurta, şeker ve nişastayı orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kıvam alınca ocaktan alın ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kremayı pişen tart tabanına dökün.
Yumurta beyazlarını mikserle çırpın. Köpürmeye başladığında limon suyu ve şekeri yavaş yavaş ekleyin.
Karışım parlak ve katı kıvam alınca hazır demektir.
Merengi bir sıkma torbasına alıp tartın üzerine dilediğiniz gibi şekil vererek sıkın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında sadece mereng kısmı hafif kızarana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!