Kuzey Avrupa kökenli olan tarçınlı rulo (Cinnamon Rolls), dünya genelinde kahvaltı ve beş çayı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline geldi. Dışı hafif çıtır, içi yumuşacık ve aromatik tarçın kokusuyla evi saran bu tarif, özellikle kış aylarında sıcak bir kahveyle mükemmel bir uyum yakalıyor.
MALZEMELER
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya (10 g)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı toz tarçın
Üzeri için:
- 100 g labne veya krem peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1-2 yemek kaşığı süt
YAPILIŞI
Ilık sütü, mayayı ve şekeri karıştırarak 10 dakika bekletin.
Üzerine yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru mayalanması için 1 saat dinlendirin.
Mayalanan hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
Üzerine tereyağını sürün, karışık tarçın ve esmer şekeri her yerine serpiştirin.
Hamuru rulo şeklinde sarın ve 3 cm kalınlığında dilimleyin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dakika daha dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Üzeri için tüm malzemeleri çırpın ve sıcak ruloların üzerine gezdirin.