Sabahları hızlıca hazırlanabilen, aynı zamanda bol lezzet ve enerji sunan tarifler arıyorsanız patatesli yumurta tam size göre! Klasik yumurta tariflerine farklı bir dokunuş katan patates, yumuşacık dokusu ve kızarmış haliyle yumurtaya eşlik ederek ortaya nefis bir kahvaltılık çıkarır. İster sade ister kaşar peynirli ya da sucuklu çeşitleriyle sofranıza renk katabileceğiniz patatesli yumurta, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak. Peki, kahvaltıya pratik ve doyurucu bir lezzet olan bu yemek nasıl yapılır? İşte patatesli yumurta tarifi...
Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- (İsteğe bağlı) pul biber, kaşar peyniri, sucuk ya da taze yeşillikler
Yapılışı
- Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Tavaya yağı alın, patatesleri ekleyip altın rengini alana kadar orta ateşte pişirin. Patatesler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırın.
- Patatesler piştikten sonra üzerine yumurtaları kırın. Dilerseniz yumurtaları çırpıp da ekleyebilirsiniz.
- Tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber ekleyin. Yumurtaları karıştırarak ya da bütün halde pişirebilirsiniz.
- Yumurtalar istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin.