Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, özellikle kahvaltılarda ve atıştırmalık olarak sıklıkla tercih ediliyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu poğaça, mis gibi tereyağı kokusuyla evinizi saracak.
Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (azar azar ekleyin)
- 1 demet dereotu (ince doğranmış)
- Beyaz peynir veya lor peyniri (iç harcı için)
Hazırlanışı
Hamuru Hazırlayın: Bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta akını ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Un ve Kabartma Tozunu Ekleyin: Kabartma tozunu ve unu azar azar karışıma ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Dereotunu Ekleyin: İnce doğranmış dereotunu hamura ekleyin ve homojen bir şekilde karışana kadar yoğurun.
Poğaçaları Şekillendirin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın. Ortasına bir miktar beyaz peynir ya da lor peyniri koyun ve hamuru kapatın.
Üzerine Yumurta Sürün: Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve dilerseniz çörek otu ya da susam serpin.
Fırında Pişirin: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçalar altın rengini alana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.