Hatay usulü bakla ezmesi tarifi
Bakla ezmesi, özellikle Hatay mutfağında sıkça tercih edilen, hem lezzetli hem de besleyici bir meze türüdür.
Hafif ve aromatik tadıyla sofraların vazgeçilmezi olan bu tarif, zeytinyağı ve taze otlarla mükemmel bir uyum yakalar. Sağlıklı olmasıyla da bilinen bakla ezmesi, özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek olarak tercih edilebilir.
Malzemeler
- 500 gram iç bakla
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 3 su bardağı su (pişirme için)
- 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
Üzeri İçin:
- Zeytinyağı
- Dereotu
- Limon dilimleri
Hazırlanışı
Baklaları Haşlayın: İç baklaları tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın. Baklalar yumuşayana kadar pişirin. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir kenarda bekletin.
Soğanı Soteleyin: Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Baklaları Pişirin: Kavrulan soğana haşlanmış baklaları ekleyin. Üzerine tuz, toz şeker, limon suyu ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Karışımı orta ateşte, baklalar tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Ezme Haline Getirin: Pişen baklaları ocaktan alın ve bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin. İsterseniz, baklaları çatalla da ezerek daha kıvamlı bir doku elde edebilirsiniz.
Servis: Ezilen baklayı geniş bir tabağa alın. Üzerine bolca zeytinyağı gezdirin ve dereotu serpiştirin. Limon dilimleri ile süsleyerek servis edin.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti