Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi: Püf noktalarıyla hamur kızartması tarifi...

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi: Püf noktalarıyla hamur kızartması tarifi...

17.05.2025 20:11:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi: Püf noktalarıyla hamur kızartması tarifi...

Kalabalık kahvaltıların sevilen lezzetlerinden biri olan hamur kızartmasını çok pratik bir şekilde mayalı bir tarif ile hazırlamak mümkün... İşte püf noktalarıyla hamur kızartması tarifi!

Az malzemeyle, pratik ve lezzetli bir başlangıç arayanlar için hamur kızartması hem nostaljik hem doyurucu bir seçenek sunuyor. İster peynirle ister reçelle tüketilebilen bu tarif, yumuşacık dokusuyla herkesin favorisi olacak.

MALZEMELER

(4-5 kişilik)

2 su bardağı ılık su (yaklaşık 400 ml)

1 paket instant kuru maya (10 gr) veya 25 gr yaş maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4 - 4,5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)

Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Derin bir yoğurma kabına ılık suyu alın. Üzerine maya ve şekeri ekleyin. Karıştırıp 5 dakika bekletin ki maya aktifleşsin.

Mayalı karışıma tuzu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Yaklaşık 8-10 dakika yoğurmanız hamurun kıvamını artıracaktır.

Üzerini örtüp ılık bir yerde 45 dakika ila 1 saat arasında bekletin. Hamur gözle görülür şekilde kabarıp iki katına çıkmalı.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizi hafifçe yağlayarak bezeleri bastırıp açın. Çok ince olmamasına dikkat edin, orta kalınlıkta açmak idealdir.Geniş bir tavada yağı iyice kızdırın. Hamurları arkalı önlü altın rengi alana dek kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu serili tabağa alın.

HAMUR KIZARTMASININ PÜF NOKTALARI...

Hamurun kıvamı çok sert olursa kabarmaz; ele hafif yapışan bir yumuşaklıkta kalmalı.

Yağ yeterince kızgın değilse hamurlar yağ çeker ve içi pişmez. Kızgınlığı test etmek için minik bir parça hamuru yağa atabilirsiniz.

Arzuya göre içine beyaz peynir ya da kaşar koyarak kapalı şekilde de hazırlayabilirsiniz.

İlgili Haberler