Rengiyle iştah açan lezzet: Pancar tarator tarifi

Rengiyle iştah açan lezzet: Pancar tarator tarifi

18.05.2025 15:32:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Rengiyle iştah açan lezzet: Pancar tarator tarifi

Sağlık ve lezzeti bir araya getiren pancar tarator, sofralarınıza hem renk hem de vitamin katacak! Pratik yapımı ve serinletici tadıyla yaz kış favoriniz olacak.

Hem sağlıklı hem de sunumuyla göz dolduran bir meze arıyorsanız, pancar tarator tam size göre! Yoğurdun ferahlığı ile pancarın doğal tatlılığı birleşince ortaya hem sofraları süsleyen hem de mideyi mutlu eden enfes bir lezzet çıkıyor.

MALZEMELER

  • 2 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı normal yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • (İsteğe bağlı: üzeri için ceviz içi veya dereotu)

HAZIRLANIŞI

Pancarları kabuklarıyla birlikte haşlayın. (Yaklaşık 20-25 dakika)

Haşlanan pancarları soyup rendeleyin ya da rondodan geçirin.

Sarımsakları ezin ve yoğurtlarla birlikte bir kasede çırpın.

Rendelenmiş pancarları, yoğurt karışımına ekleyin. Tuzunu ayarlayın.

Üzerine zeytinyağını gezdirin, isteğe göre ceviz veya dereotuyla süsleyin.

Servisten önce 15-20 dakika buzdolabında dinlendirmeniz, lezzetini artırır.