Yazın en serin lezzeti sofralarda! Soğuk yoğurt çorbası ile hem ferahlayın hem doyun... Sadece birkaç malzemeyle geleneksel ve sağlıklı bir keyif sizi bekliyor.
Malzemeler (4 kişilik)
- 1 su bardağı haşlanmış buğday (aşurelik buğday)
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1,5 su bardağı soğuk su (yoğurdun kıvamına göre ayarlanabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- (İsteğe bağlı) dereotu veya taze nane, buz, zeytinyağı gezdirmek için
Hazırlanışı
Yoğurdu hazırlayın: Yoğurdu geniş bir kaseye alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
Kıvamını ayarlayın: Yavaş yavaş soğuk suyu ekleyerek ayran kıvamına getirin.
Malzemeleri ekleyin: Haşlanmış buğday ve nohudu yoğurt karışımına ekleyin.
Lezzet verin: Tuz ve kuru naneyi serpiştirip karıştırın.
Servis: İsteğe bağlı olarak buz ekleyebilir ya da üzerine biraz zeytinyağı ve taze nane gezdirebilirsiniz.