Soka turşusu, hem kahvaltı sofralarının hem de ana yemeklerin yanında sıkça tercih edilen geleneksel bir lezzettir. Kolay malzemelerle hazırlanabilen bu turşu, evde doğal yöntemlerle mayalanarak hazırlandığında hem sağlıklı hem de enfes bir tada sahip olur. Peki, sofralarınıza renk katan bu geleneksel lezzet nasıl yapılır? İşte, Balkan mutfağından enfes soka turşusu tarifi...

SOKA TURŞUSU TARİFİ
Malzemeler:
1 kilogram yeşil biber
2 yemek kaşığı iri tuz
300-400 gram süzme yoğurt
150-200 gram lor peyniri
200 mililitre kaymak
1 litre süt
SOKA TURŞUSU YAPILIŞI
Biberlerin çekirdekleri ve sapları alıp, içlerini temizleyin.
Kaya tuzu ile tuzlayıp, düz bir tepsiye alın.
Üzerini kapatıp, en az 6 saat dinlendirin.
Fazla tuzunu yıkayıp, kenara alın.
Derin bir kapta lor peyniri ve kaymağı ezip, süzme yoğurdu ekleyin.
Karıştırın.
Biberleri hazırlanan krema ile doldurup, kavanoza sıkıca dizin.
Üzerlerine süt ekleyip, üzerine temas edecek şekilde yağlı kağıt kapatın.
Kavanozu sıkıca kapatın.
Buzdolabında 2 hafta dinlendirin.
Servis edin.
Afiyet olsun!