"1 Mayıs hakların geliştirilmesine katkı sağlayacak"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Emek ve dayanışmanın sembolü olan 1 Mayısta düzenlenen etkinliklerin, çalışanlarımızın sorunlarının çözümüne, örgütlenme özgürlüğünün güçlendirilmesine ve haklarının geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum'' dedi.

Yayınlanma: 01.05.2010 - 06:44
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' dolayısıyla yayınladığı mesajda, işçiler başta olmak üzere ekonominin bel kemiği olan çalışanların, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi yolunda en önemli katkıyı sunduğunu kaydetti.

Tüm çalışanların birlik, beraberlik ve dayanışma içinde katılımcı bir anlayışla oluşturduğu çalışma hayatının, toplumsal barışın ve demokrasi kültürünün gelişmesinde büyük rol oynadığını belirten Şahin, şunları ifade etti:
''Emek ve dayanışmanın sembolü olan 1 Mayıs'ta düzenlenen etkinliklerin çalışanlarımızın sorunlarının çözümüne, örgütlenme özgürlüğünün güçlendirilmesine ve haklarının geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.

Meclisimiz, çalışanlarımızın bu anlamlı gününü, 2009 yılında Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanunda yaptığı değişiklikle tatil günleri arasına eklenmesi kararını almıştır. Yapılan bu düzenleme, Meclisimizin çalışanlara verdiği değerin ve bu konudaki duyarlılığın bir gösteresidir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Türkiye genelinde yapılacak kutlamaların, barış, huzur ve sağduyu içerisinde, demokratik bir olgunlukla bayram havasında geçmesi hepimizin ortak arzusudur. Konfederasyonlar ve sendikalar başta olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşların 1 Mayısın anlamına uygun bir şekilde kutlanması konusunda gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.''

Emeğe gösterilen saygının bir ifadesi olan 1 Mayısın toplumsal barışa, insanlar arasındaki işbirliği ve sosyal dayanışmanın geliştirilmesine vesile olmasını isteyen TBMM Başkanı Şahin, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını tebrik ederek, çalışma hayatlarında başarılar diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler