10 yıl hapis cezası alan Bakırhan'ın eşinden çarpıcı paylaşım

Eski Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, terör örgütünden yargılandığı davada 10 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. akırhan’ın sosyal medya hesabından eşi tarafından yapılan paylaşımda, “Naz ve Havin’e söylemedik;nefret ederek büyümesinler, adalete inansınlar, umutlarını yitirmesinler diye...” yazıldı.

Yayınlanma: 07.07.2018 - 15:26
Abone Ol google-news

Tutuklanan ve yerine kayyım atanan DBP’li Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan hakkında, “örgüt üyesi olmak”, 18 kez “örgüt propagandası yapmak” ve 2 kez “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek veya yönetmek” suçlarından 111 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bakırhan, duruşmaya Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.Savcı esas hakkındaki mütalaasında Tuncel Bakırhan’ın dosyadaki suçlamalardan cezalandırılmasını talep ederken, Bakırhan, uzun süredir siyaset yaptığını belirterek, üzerine atılı suçları reddederek tahliyesini ve beraatını istedi.

Avukatların savunmalarını tamamlamasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bakırhan’a “örgüt üyesi olmak”tan 8 yıl 9 ay, “örgüt propagandası yapmak”tan ise 1 yıl 3 ay 15 gün olmak üzere 10 yıl 15 gün hapiz hapis cezası verdi. 

 EŞİNDEN PAYLAŞIM

Bakırhan’ın sosyal medya hesabından eşi tarafından yapılan paylaşımda, “Naz ve Havin’e söylemedik;nefret ederek büyümesinler, adalete inansınlar, umutlarını yitirmesinler diye...” yazıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler