‘15 Temmuz’lu 100.yıl tanıtımı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM’nin açılışının 100. yılı nedeniyle yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. 100 kısa film hazırlanacağını, uluslararası ve ulusal toplantılar yapılacağını anlatan Şentop, almanak hazırlanacağını söyledi.

Yayınlanma: 28.12.2019 - 02:00
‘15 Temmuz’lu 100.yıl tanıtımı
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığı’nın Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ve 100. yıl nedeniyle hazırladığı kısa filmde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anlatımıyla 15 Temmuz’a özel atıf yapılması dikkat çekti.

TBMM Başkanı Şentop, dün parlamento muhabirleriyle yaptığı kahvaltılı basın toplantısında, 100. yılda düzenlenecek etkinlikleri tanıttı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şentop, yeni hükümet sisteminin parlamentonun gücünü artıran bir sistem olduğunu savundu. Şentop, Meclis’in internet bağlantısı üzerinden “cumhuriyet.gov.tr” web sayfasına engelleme olduğu ve ulaşılamadığı şeklinde çıkan haberi anımsattı. Şentop, yıl sonu olması nedeniyle Meclis’in internet bağlantılarıyla ilgili altyapı çalışmalarının yürütüldüğünü, yalnızca Cumhuriyet’in değil Hürriyet, Google ve Haber 7’nin de internetine ulaşımda sıkıntı yaşandığını, herhangi bir gazetenin, haber sitesinin engellenmesine yönelik bir durum olmadığı gibi, böyle bir niyetin de akıllarının ucundan bile geçmediğini söyledi. Şu an da erişimin kesintisiz sağlandığını anlatan Şentop, “Şüphesiz eleştirelim, buna her zaman açığız ancak rahmetli Uğur Mumcu’nun da dediği gibi, önce doğru bilgi sahibi olarak. Bunda mutabık kalalım, doğru bilgi olsun” diye konuştu. Meclis Başkanı veya belediye başkanının bir siyasi partinin genel başkanı olabilmesine yönelik bir yasal düzenleme konusunda değerlendirmesinin sorulması üzerine Şentop, TBMM Başkanı açısından bunun doğru olmadığını, ancak belediye başkanlarının genel başkan olması yönünde yasal bir engel bulunmadığını savundu.

GÜL VE DAVUTOĞLU YOK

Şentop, 100. yıl dolayasıyla yapılacak etkinlikleri de sıraladı. Meclis’teki tarihi konuşmalarla ilgili 15 dakikalık belgeseller etkinliğinde “Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar, Adnan Menderes, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Erdal İnönü, Deniz Baykal, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu” sayıldı. Ancak eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu’nun yer alamaması dikkat çekti. l ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler